Середні й великі переробні підприємства можуть отримати грант до 500 тисяч доларів

24 Січня 2024, 14:11
Середні й великі переробні підприємства можуть отримати грант до 500 тисяч доларів 293
Середні й великі переробні підприємства можуть отримати грант до 500 тисяч доларів

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» оголошує грантову програму для підтримки розвитку українських середніх та великих  переробних підприємств, яка реалізується у партнерстві з Міністерством економіки України.

Про це інформує Міністерство економіки України.

Загальний обсяг фінансування становитиме 10 мільйонів доларів. У межах програми нададуть близько 30 грантів обсягом від 150 тисяч доларів до 500 тисяч доларів. Прийом заявок триватиме до 8 березня 2024 року (включно).

«Сьогодні завданням Уряду України є не лише відновлення економіки, що постраждала внаслідок широкомасштабного вторгнення. Але й створення міцних підмурків для якісно нової моделі її розвитку. Мета – розбудова експортоорієнтованої економіки з високою доданою вартістю. Ключем для вирішення цього завдання є розвиток вітчизняного виробництва, зокрема переробки.

Уряд максимально сприяє розвитку переробних підприємств. І ми надзвичайно вдячні нашим міжнародним партнерам, зокрема USAID, які розуміють наші наміри, поділяють погляди та допомагають Україні в розбудові ефективної конкурентоспроможної економіки», – зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Грантова програма підтримуватиме українські середні і великі переробні підприємства у діяльності, яка сприяє розширенню виробництва, створенню нових інноваційних продуктів та модернізації. Метою ініціативи є створення нових робочих місць в Україні та збільшення продажів товарів як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

Гранти будуть надані підприємствам у таких секторах: упаковка та пакувальні матеріали, харчова промисловість, машинобудування та металообробка, текстиль, продукти на відновлення та реконструкцію (будівельні матеріали, вікна, двері, металовироби, електротовари тощо).

Детальна інформація щодо подачі заявки, необхідних документів та критеріїв відбору за посиланням.

Довідково: Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує український бізнес з метою підвищення конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024