Як на Закарпатті працює програма «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей»

26 Січня 2024, 18:00
Як на Закарпатті працює програма «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей» 689
Як на Закарпатті працює програма «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей»

На Закарпатті впродовж 2023 року ухвалили 107 позитивних рішень за грантовими програмами. Заявники отримали гранти на загальну суму майже 23 мільйони 600 тисяч гривень.

Про це «Суспільному» розповіла виконувачка обов'язків директора Закарпатського центру зайнятості Беатриса Білецька.

Власниця кав'ярні-пекарні в Ужгороді та дружина військового Маріанна Долинна виграла грант на розвиток свого бізнесу.

«Ми не відкривали кондитерську, коли отримували грант. Ми просто вели свою діяльність впродовж двох років, випадково дізналися про можливість отримання гранту. В цьому сприяє в самому створенні бізнес-плану наша служба зайнятості. Там є можливість переписання, доопрацювання бізнес-плану, нам в цьому дуже допомагали. На цей час ми погасили десь 40-50% грантових коштів», розповіла Маріанна.

Надання грантів учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей передбачає програма «Грант для ветеранів», розповіла виконувачка обов'язків директора Закарпатського центру зайнятості Беатриса Білецька.

За її словами, учасники бойових дій або члени їх сімей за допомогою в отриманні гранту можуть звертатися у найближчий центр зайнятості.

Щодо учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни – тут можна отримати суму до 250, якщо створять одне робоче місце, від 250 до 500 у разі якщо створять два робочі місця. Можна отримати два робочі місця від 500 тисяч до мільйона гривень у разі, якщо грантоотримувач зобов'язується створити чотири робочі місця. Мікрогрант від 500 до мільйона гривень має умови: учасник бойових дій або особа з інвалідністю внаслідок війни мають бути зареєстровані, як фізичні особи підприємці не менше, ніж 36 місяців до подання заяви.

За словами Беатриси Білецької, з початку дії програми «Грант для ветеранів» (10 квітня 2023 року) в Україні подали 628 заяв, з них ухвалили 260 позитивних рішень. Заявники отримають гранти на загальну суму майже 109 мільйонів гривень.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024