Про доходи отримані торік вже відзвітувалися 350 волинян

30 Січня 2024, 12:19
Про доходи отримані торік вже відзвітувалися 350 волинян 299
Про доходи отримані торік вже відзвітувалися 350 волинян

Перші волинські декларанти, а це 350 громадян, вже відзвітувалися про отримані торік понад 320 мільйонів гривень доходів.

Про це інформує Головне управління ДПС у Волинській області. 

Ці сумлінні громадяни визначили до сплати два мільйони гривень ПДФО і 1,3 мільйона гривень військового збору. 

Оскільки деклараційна кампанія – 2024 відбувається у винятково складних економічних умовах воєнного часу, у податковій службі сподіваються, що волиняни будуть відповідальними, декларуючи доходи.  

Кожен громадянин, який отримав торік доходи, але не сплатив належні податки зобов’язаний зробити особистий внесок у фінансову підтримку держави, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

Зі свого боку податкова служба пропонує якісну консультаційну допомогу і сприяння у поданні декларації у Центрах обслуговування платників.  

Окрім того, у режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до органу контролю з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

Використання цього електронного сервісу:

  • скорочує час і витрати при поданні податкової декларації;
  • мінімізує помилки при заповненні декларації;
  • надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.

Нагадаємо, що за несвоєчасне подання податкової декларації передбачена відповідальність відповідно до чинного законодавства. Відповідно до норм глави 11 Кодексу за порушення норм податкового законодавства передбачається фінансова та адміністративна відповідальність.       

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024