У 2023 році на Рівненщині видали понад три тисячі направлень на виконання суспільно корисних робіт

01 Лютого 2024, 10:12
У 2023 році на Рівненщини видали понад три тисячі направлень на виконання суспільно корисних робіт 850
У 2023 році на Рівненщини видали понад три тисячі направлень на виконання суспільно корисних робіт

Протягом 2023 року в Рівненській області видали 3028 направлень на виконання суспільно корисних робіт, уклали 397 угод із замовниками/виконавцями таких робіт. На рахунки роботодавцям для виплати заробітної плати безробітним, які беруть участь у виконанні таких робіт, спрямували 22,9 мільйона гривень.

Про це Бізнес.Район інформує Рівненський обласний центр зайнятості.

 «Армія відновлення» – це урядовий проєкт, запроваджений восени 2022 року з метою залучення до відбудови країни людей, які тимчасово втратили роботу, через виконання ними суспільно корисних робіт.

Участь у суспільно корисних роботах надає людям, які залишились без роботи через війну, тимчасову зайнятість та можливість отримувати оплату праці від держави. Види робіт залежать від потреб конкретної громади, у якій організували такі роботи. 

Безробітні, які залучені до суспільно корисних робіт, виконують ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед на об’єктах забезпечення життєдіяльності; будівництво, ремонт та підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту; роботи з підготовки населених пунктів до оборони; допомагають громадянам, які постраждали внаслідок бойових дій; надання допомоги молодшому медичному персоналу у медичних закладах, у яких проходять реабілітацію військовослужбовці, плетіння маскувальних сіток тощо.

Нагадаємо, уряд України збільшив оплату за виконання суспільно корисних робіт в 1,5 раза. Відтепер за виконання суспільно корисних робіт у рамках проєкту «Армія відновлення» можна отримати оплату більшу, ніж передбачали раніше, а саме – 1,5 мінімальних заробітних плат (до 10 050 гривень). З квітня цього року цей розмір зросте до 12 тисяч гривень. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024