На пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» встановили перші модульні будівлі

02 Лютого 2024, 15:13
На пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» встановили перші модульні будівлі 495
На пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» встановили перші модульні будівлі

Дві модульні будівлі встановили на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України». 

Дві споруди є першими із 33 будівель які встановлять на різних пунктах пропуску. Про це інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Вони підвищать операційну спроможність чотирьох ключових пунктів перетину кордону на західному кордоні України: «Ягодин – Дорогуськ», «Порубне – Сірет», «Лужанка – Берегшурань», «Ужгород – Вишнє Нємецьке».

Частину модульних будівель будуть використовувати для роботи співробітників Державної митної та Державної прикордонної служб.

«Я дякую нашим партнерам з USAID за системну підтримку модернізації України, зокрема у посилення експортної спроможності України. Розвиток прикордонних пунктів пропуску дозволить нам оптимізувати їх роботу, а відповідно підвищити товарообіг та посилити економічну безпеку регіону», – прокоментував міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Також вже доставили чотири модульні споруди, які слугуватимуть санітарними модулями для пунктів пропуску у Волинській та Чернівецькій областях. 

У 2023-2026 роках USAID у рамках Проєкту «Економічна підтримка України» виділить 115 мільйонів доларів на підтримку Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, «Укрзалізниці» та Державної митної служби України з метою модернізації пунктів перетину кордону (ППК), покращення логістики перевезень вантажів, збільшення обсягів торгівлі та експорту зернових.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024