Власна справа: жителі Рівненщини та Одещини – серед перших отримувачів грантів від держави у 2024 році

07 Лютого 2024, 15:16
Власна справа: жителі Рівненщини та Одещини – серед перших отримувачів грантів від держави у 2024 році 1249
Власна справа: жителі Рівненщини та Одещини – серед перших отримувачів грантів від держави у 2024 році

В Україні 264 жителі визнали переможцями першої у 2024 році хвилі грантової програми «Власна справа» та отримають від держави 62 мільйони гривень на старт або розширення бізнесу.

Загалом від старту програми її переможцями стали 13 700 українців. Про це повідомила заступниця міністерки економіки України Тетяна Бережна

«Завдяки цим грантам з’явилися тисячі нових підприємств, діючі компанії масштабують свій бізнес, збільшуючи обсяги виробництва та опановуючи нові напрямки діяльності. Окрім того, отримуваі грантів створять понад 30 тисяч нових робочих місць», зазначила Тетяна Бережна. 

Серед отримувачів мікрогрантів першої хвилі 64% жінок і 36% чоловіків. 76% з них мають вищу освіту. Найбільше грантоотримувачів із Рівненської області (22 особи), Одеської області (18 осіб), Київської області (17 осіб) та міста Києва (29 осіб).

Більшість грантоотримувачів планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу. 

Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть переможці першої хвилі, є:

  • оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 91 особа;
  • тимчасове розміщування й організація харчування – 42 особи;
  • переробна промисловість – 35 осіб.

Нагадаємо, за грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тисяч гривень. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. 

Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. 

Урядовий проєкт «єРобота» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. 

Подача заявки на всі напрямки програми «єРобота» здійснюється через портал «Дія».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024