У Нововолинську релокована компанія планує запустити сортувальну лінію

08 Лютого 2024, 14:09
У Нововолинську релокована компанія планує запустити сортувальну лінію 415
У Нововолинську релокована компанія планує запустити сортувальну лінію

Через війну майже вісім тисяч компаній були змушені перевести свої підприємства до більш безпечних регіонів України. Одна з таких компаній тепер працює у Нововолинську.

Про це йдеться у відеоблозі на ютуб-каналі журналіста Дениса Казанського.

«Грін компані» заснована у 2009 році в Маріуполі. Основний профіль – перероблення ПЕТ-пляшок з різних регіонів України (ПЕТ – поліетилентерефталат. Використовується при виготовленні тари для води, безалкогольних напоїв, соків) у сировину для виготовлення нових пляшок, різноманітних наповнювачів, пластикових труб та лінолеуму. Сировину експортують в Європу.

До повномасштабного вторгнення підприємство мало потужності в Запоріжжі та Маріуполі. Проте релокувати вдалося лише обладнання з Запоріжжя.

«У Маріуполі працювало 15 людей, більшість з них виїхали в Європу. Частина залишилась в Україні. Зараз на підприємстві у Нововолинську працює дев'ять людей», – пояснює Юлія, менеджерка компанії.

Зі слів менеджерки, наразі роботу не вдалось ще повністю відновити. Але в планах невдовзі відкрити сортувальну лінію і найняти ще 10 працівників.

Детальніше про особливості роботи підприємства та труднощі, з якими довелось зіштовхнутись – дивіться у відео.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024