У січні 2024 року волиняни сплатили понад 50 мільйонів гривень військового збору до держбюджету

15 Лютого 2024, 12:07
У січні 2024 року волиняни сплатили понад 50 мільйонів гривень військового збору до держбюджету 219
У січні 2024 року волиняни сплатили понад 50 мільйонів гривень військового збору до держбюджету

За підсумками січня 2024 року на оборонні потреби волиняни сплатили 51,2 мільйона гривень військового збору. Це на 1,3 мільйона гривень більше, ніж у січні торік.

Про це повідомили волинські податківці.

«Належне фінансування національного війська – безумовний пріоритет нашої держави, а легальні та прозорі відносини роботодавців і найманих осіб – основне джерело надходжень військового збору. Тому кожен, хто має офіційне робоче місце, щомісяця робить посильний фінансовий внесок для посилення обороноздатності країни», – нагадують у податковій службі.

Долучитися до фінансування армії можуть громадяни, які чесно виконають свій конституційний обов’язок у межах щорічної кампанії декларування доходів. 

Зокрема, громадяни, які торік отримали доходи без сплати податків, до 1 травня поточного року зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, згодом – сплатити ПДФО і військовий збір. 

Фіскали звернули увагу, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачає Конституція України. Зокрема, стаття 67 основного закону нашої держави зобов’язує кожного сплачувати податки та збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Відповідно до вказаної законодавчої норми «Усі громадяни щорічно подають до податкових інспекцій за місцем проживання декларації про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом».

Згідно з вимогами Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:

  • доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;
  • доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам тощо);
  • спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;
  • доходи від продажу інвестиційних активів;
  • іноземні доходи.

Консультаційну допомогу з питань заповнення і подання декларацій нададуть у Центрах обслуговування платників.

Саме активна громадянська позиція та відповідальність декларантів сприятимуть фінансовій стабільності країни та належному фінансуванню оборонних заходів, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024