Уряд підтримав створення відкритого коду «Дії»: що це означає

15 Лютого 2024, 11:03
Уряд підтримав створення відкритого коду «Дії»: що це означає 281
Уряд підтримав створення відкритого коду «Дії»: що це означає

Кабінет Міністрів підтримав постанову, яка дозволяє відкрити код «Дії». Це надасть змогу демонструвати логіку роботи застосунку з даними. 

Про це інформує Міністерство цифрової трансформації України.

Зазначають, що сьогодні опенсорс використовує більшість розробників найуспішніших застосунків з усього світу. Адже це допомагає розвивати та масштабувати продукт.

Завдяки такому оновленню в «Дії» розробники з будь-якого куточка світу зможуть проаналізувати особливості архітектури застосунку та зрозуміти принципи його роботи. А також переглянути документацію та на її основі розробити нові сервіси.

«Це значно спростить та пришвидшить процес експорту «Дії» в інші країни. Так Україна покаже партнерам, що попри війну продовжує розвиватися та може ділитися власними цифровими продуктами», – йдеться в повідомленні. 

Окрім цього, IT-спільнота зможе долучитися до аналізу коду й пропонувати зміни чи покращення, які розгляне команда розробників «Дії».

Це працюватиме так: у межах відкритого коду створять тестове середовище з тестовими користувачами. До того ж розробники не матимуть доступу до реєстрів, тож дані українців залишатимуться у повній безпеці. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024