Отримати компенсацію за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю можна через «Дію»

16 Лютого 2024, 11:25
Отримати компенсацію за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю можна через «Дію» 453
Отримати компенсацію за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю можна через «Дію»

Відтепер роботодавці, які найняли людину з інвалідністю, можуть одержати через портал «Дія» компенсацію за облаштування її робочого місця.

Це значно спростить та пришвидшить процес отримання фінансової допомоги. А ще змотивує компанії працевлаштовувати осіб з інвалідністю та забезпечувати їм комфортні умови праці. Про це інформує Міністерство цифрової трансформації України.

Таку програму уряд запровадив ще в серпні минулого року. Завдяки їй роботодавці змогли отримувати компенсацію за вже придбані засоби для облаштування робочого місця співробітників з інвалідністю. Зокрема, за меблі, комп’ютери, спеціальні програми та допоміжні системи. З повним переліком обладнання можна ознайомитися за посиланням.

Однак, щоб отримати фінансову допомогу, роботодавцю доводилося їхати до центру зайнятості за місцем провадження діяльності, робити скани необхідних документів і від руки писати заяву. Тепер зробити це можна в кілька кліків на порталі «Дія». 

Якщо ви працевлаштували особу з інвалідністю, обладнали для неї робоче місце та хочете отримати компенсацію від держави:

  • Авторизуйтеся на порталі «Дія» за допомогою КЕП.
  • Заповніть заяву: вкажіть дані про особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце.
  • Прикріпіть документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника. 
  • Вкажіть IBAN свого рахунку.
  • Підпишіть заяву КЕПом.

«І це все! Після цього очікуйте на рішення упродовж 13 робочих днів. Якщо воно позитивне – кошти надійдуть на ваш рахунок протягом п’яти робочих днів», – йдеться в повідомленні. 

Зверніть увагу: на компенсацію можна податися лише, якщо співробітник з інвалідністю розпочав працювати у вашій компанії протягом останніх 90 днів на момент подання заяви.

Послугу реалізувало Мінцифри в партнерстві з Державним центром зайнятості за підтримки Програми EGAP, що фінансує Швейцарська агенція з розвитку та співробітництва й реалізує Фонд Східна Європа.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024