«Укрпошта» автоматизує сортування посилок

16 Лютого 2024, 13:17
«Укрпошта» автоматизує сортування посилок 337
«Укрпошта» автоматизує сортування посилок

Державний поштовий оператор «Укрпошта» завершив встановлення автоматизованих сортувальних ліній на логістичному терміналі у Києві. Нове обладнання дозволяє обробляти 18 тисяч посилок за одну годину, або ж близько 400 тисяч відправлень на добу.

Йдеться про міжнародні великі та дрібні відправлення. Про це інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Упродовж першого півріччя автоматизація потужностей відбудеться ще у шести сортувальних терміналах в Дніпрі, Києві, Львові, Одесі, Харкові та Хмельницькому.

Незабаром запланували відкриття інноваційного сортувального термінала «Київ Лівий», де також відкриють ще один центр обробки міжнародних посилок, що дасть можливість суттєво скоротити час доставки посилок.

«Автоматизація операційних процесів – це інвестиція у майбутнє, яка дозволить національному поштовому оператору підвищити конкурентоспроможність та стати більш сервісноорієнтованою компанією. Нове обладнання для сортувальних ліній та оновлення логістичних маршрутів дозволить доставляти посилки в усі обласні центри України вже на наступний день після їх відправки.

Крім того, обладнання та програмне забезпечення, яке встановлюється на всіх терміналах, це важлива підтримка українського бізнесу у складних економічних умовах», – зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Також протягом 2024 року будуть встановлені додаткові автоматизовані лінії для сортування листів та газет. 14 логістичних центрів «Укрпошти» в інших обласних центрах та великих містах України отримають автоматизовані лінії меншої потужності. Це дозволить забезпечити цифрову обробку до двох мільйонів відправлень на добу по всій території України.

Крім того, у рамках глобальної стратегії трансформації «Укрпошти» буде перебудовано логістичну мережу, що дасть можливість компанії оптимізувати маршрути доставки між терміналами, логістичними центрами та депо без зайвих об'їздів та зупинок.

Нагадаємо, що на початку повномасштабного вторгнення Росії, «Укрпошта» безкоштовно допомагала з релокацією підприємств до більш безпечних регіонів. Зараз компанія продовжує підтримку українського бізнесу та населення завдяки доступним цінам на послуги та доставці у найвіддаленіші куточки країни, включно з прифронтовими населеними пунктами. 

У 2024 році «Укрпошта» планує перезавантаження ключових сервісів та процесів, щоб максимально діджиталізувати послуги та зробити їх більш зручними для споживачів.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024