На Волині троє жителів намагалася безпілотниками переправити через кордон контрафактні сигарети

20 Лютого 2024, 14:13
На Волині троє жителів намагалася переправити через кордон контрафактні тютюнові вироби 294
На Волині троє жителів намагалася переправити через кордон контрафактні тютюнові вироби

Слідство встановило, що жителі Ковельського району організували транспортування незаконно виготовлених сигарет до Польщі. Для цього вони використовували саморобні безпілотні літальні апарати.

Про це повідомило БЕБ у Волинській області.

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки виявили та вилучили два безпілотники з парашутами, пристрій для запуску БпЛА, акумулятори, а також 72 блоки тютюнових виробів без марок акцизного податку. Орієнтовна вартість одного БпЛА становить близько шість тисяч доларів США.

За останніх три місяці це вже третій випадок незаконного переправлення сигарет через кордон з території Ковельщини. Загалом за цей час детективи БЕБ вилучили сім безпілотних літальних апаратів та близько дві тисячі пачок сигарет.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 204  КК України (незаконне виготовлення, зберігання, транспортування з метою збуту та збут підакцизних товарів) та ч. 2 ст. 199 (незаконне виготовлення, зберігання, придбання підроблених марок акцизного податку) триває. Встановлюється повне коло осіб причетних до незаконної діяльності.

Оперативний супровід здійснювали працівники шостого Волинського прикордонного загону спільно з оперативниками УСР в області ДСР Національної поліції України.

Процесуальне керівництво – прокурори Волинської обласної прокуратури.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024