Майже 30 підприємців з Рівненщини отримають гранти на власний бізнес

21 Лютого 2024, 12:44
Майже 30 підприємців з Рівненщини отримають гранти на власний бізнес 323
Майже 30 підприємців з Рівненщини отримають гранти на власний бізнес

Переможцями другої хвилі державної програми «Власна справа» у 2024 році стали 28 підприємців з Рівненщини.

Про це Бізнес.Район інформують у Рівненському обласному центрі зайнятості.

Загалом вони отримають близько 6,6 мільйона гривень на розвиток або створення власного бізнесу. Очікується, що реалізація бізнес-планів переможців забезпечить створення 52 нових робочих місць в області.

Загалом з 1 січня цього року в області отримали 50 позитивних рішень на суму 12 мільйонів гривень. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення 95 нових робочих місць.

За видами діяльності найбільша кількість позитивних рішень в оптовій і роздрібній торгівлі; ремонті автотранспортних засобів та мотоциклів (44%); тимчасовому розміщенні й організації харчування (14%), переробній промисловості (10%); професійній, науковій, технічній діяльності (6%).

Нагадаємо, в Україні загалом 434 жителі визнали переможцями другої у 2024 році хвилі грантової програми «Власна справа» та отримають від держави 103 мільйони гривень на започаткування або розширення свого бізнесу. Ці підприємці створять майже 1 000 робочих місць.

Нагадуємо, що за програмою «Власна справа» можна отримати мікрогрант на старт або розвиток бізнесу від 50 до 250 тисяч гривень. Обов'язковою умовою є створення 1-2 робочих місць залежно від суми мікрогранту.

Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду підприємницької діяльності. Після перевірки наданих документів, оцінки бізнес-плану, а також оцінки ділової репутації Ощадбанком заявника, йому потрібно пройти співбесіду з фахівцями Рівненського обласного центру зайнятості.

Рішення про надання чи відмову у наданні мікрогранту ухвалює Державний центр зайнятості.

Подача заявки здійснюється через портал «Дія».

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024