На Волині створили нове тепличне господарство завдяки гранту від держави

22 Лютого 2024, 14:19
На Волині створили нове тепличне господарство завдяки гранту від держави 648
На Волині створили нове тепличне господарство завдяки гранту від держави

Власник горохівського фермерського господарства «Волинський сад» Тарас Щерблюк отримав 3,5 мільйона гривень грантових коштів на будівництво теплиць.

Він розповів, що з 2012 року підприємство спеціалізується на садівництві, зокрема, вирощуванні яблунь та вишні. Теплиці – новий напрям діяльності, який вирішив розвивати, дізнавшись про можливість отримання гранту від держави. Про це повідомили на сайті Волинської ОВА.

Тож минулого року підприємець подав заявку через портал «Дія» та одержав грантові кошти, які спрямував на будівництво модульних теплиць. За умовами програми 70% вартості проєкту покрила держава, ще 30% коштів додав фермер.

Завдяки проєкту на площі 0,8 гектара завершується будівництво 11 теплиць. Одна із них – теплиця-розсадник вже функціонує. У закритому ґрунті висадили перші саджанці огірка, врожай якого очікують на початку травня.

Поряд із господарством підприємець побудував твердопаливний котел потужністю 1 МВт, який працює на гранулах із соломи та буде забезпечувати сталу температуру в теплицях.

Заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Троханенко та директор департаменту агропромислового розвитку ОВА Юрій Юрченко відвідали господарство, оглянули будівництво теплиць та закладку перших саджанців.

«В реалізації цього проєкту важливу роль відіграє соціальна складова, адже це створення щонайменше 12 додаткових робочих місць, згідно з умовами надання гранту. Крім того, теплиці покращать круглорічне забезпечення мешканців області свіжими овочами та зеленню місцевого виробництва», – відзначив Олександр Троханенко.

Нагадаємо, в Україні діє урядова програма безповоротних грантів «єРобота». З їхньою допомогою можна заснувати сад, виноградник, ягідник чи теплицю. У 2023 році волинські аграрії залучили 55,2 мільйона гривень грантових коштів. Таким чином в області створили 150 нових робочих місць.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024