Громади Волині у січні отримали на третину більше єдиного податку

27 Лютого 2024, 13:17
Громади Волині у січні отримали на третину більше єдиного податку 455
Громади Волині у січні отримали на третину більше єдиного податку

Перший місяць нового фінансового року додав місцевим бюджетам Волині 145,6 мільйона гривень єдиного податку. Таким чином, надходження єдиного податку в області у січні 2024 року на 33,6% перевищують показники аналогічного періоду торік.

Про це повідомили волинські податківці.

Зокрема, із загальної суми надходжень єдиного податку вклад фізичних осіб – підприємців до бюджетів громад – 119,4 мільйона гривень. Юридичні особи – спрощенці сплатили 11,5 мільйона гривень єдиного податку.

Сільськогосподарські товаровиробники Волині спрямували до місцевих бюджетів 14,7 мільйона гривень єдиного податку.

У період воєнного стану бюджетна стабільність громад можлива лише за умови зразкової податкової дисципліни. Варто відзначити, що господарюючі суб’єкт, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, демонструють відповідальну позицію та залишаються надійними партнерами місцевого самоврядування.

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують підтримати фінансово країну громадянам, які торік отримали доходи без належного оподаткування. З 1 січня 2024 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів громадянами.

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити й подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. З огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024