На Рівненщині для аграріїв презентували Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві

28 Лютого 2024, 11:09
На Рівненщині для аграріїв презентували Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві 294
На Рівненщині для аграріїв презентували Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві

Понад 200 малих та середніх агровиробників Рівненщини зможуть розраховувати на підтримку Фонду часткового гарантування кредитів в сільському господарстві. 

Діяльність Фонду презентували в Рівному. Ця ініціатива стосується фермерів, які обробляють землю на площі до 500 гектарів. Фонд співпрацюватиме з банками щодо кредитування фермерів. Про це повідомили на сайті Рівненської ОВА.

«Фінансування під гарантії Фонду допоможе банкам більш впевнено кредитувати малих агровиробників, а це можливість стабільно розвивати свій бізнес. Таким чином ми робимо значний внесок у національну економіку та сприяємо добробуту сільських громад України, що робить Фонд типовим взаємовигідним механізмом як для фермерів, так і для банків», – наголосив голова правління Фонду Олег Приходько.

За словами директорки Департаменту агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації Надії Переходько, на сьогодні саме у невеликих сільськогосподарських товаровиробників є складнощі в отриманні фінансових кредитів. Тому що, у більшості, банкам зручніше працювати із великими фермерами. 

Нині на Рівненщині працює понад 200 дрібних, малих та середніх фермерів, які обробляють землю до 500 гектарів.

Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль зазначив, що на Рівненщині торік 219 агропідприємств області отримали кредитні кошти за державними програмами на загальну суму 1,4 мільярда гривень. Успішна робота фермерів у наш час – це не лише про податки та робочі місця, це також важлива складова продовольчої безпеки країни.

Довідково: Агровиробники, які обробляють до 500 гектарів та зареєстровані в Державному аграрному реєстрі (ДАР), можуть отримати кредит як для капітальних інвестицій, так і для поповнення обігових коштів. 

Позичальники зможуть:

  • отримати інвестиційні кредити на термін до 7 років; 
  • кредити для купівлі землі до 10 років; 
  • обігові кошти на строк до трьох років з максимальною сумою кредиту на одного позичальника 30 мільйонів гривень.  

Окрім того, агровиробники мають можливість отримати вигідніші умови кредитування, поєднавши дві програми: часткове гарантування за кредитами та часткову компенсацію процентів у рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024