На Волині власники майна у січні сплатили 67 мільйонів гривень податків

28 Лютого 2024, 13:10
На Волині власники майна у січні сплатили 67 мільйонів гривень податків 330
На Волині власники майна у січні сплатили 67 мільйонів гривень податків

Територіальні громади Волині у січні залучили 66,9 мільйона гривень майнових податків. Це на 22% більше проти січня торік.  

Про це повідомили волинські податківці.

Зокрема, громади отримали в розпорядження майже 26,6 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, 39,8 мільйона гривень плати за землю та майже 0,5 мільйона гривень транспортного податку.  

Сплачені майнові податки зараховуються винятково до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та просять власників майна фізичних осіб не зволікати з перерахуванням заборгованих податків до місцевого бюджету.

Разом з тим, органам місцевої влади в межах наданих повноважень варто продовжити інформування власників майна, що підлягає оподаткування, про важливість перерахування майнових податків до бюджетів громад. За умови сумлінного виконання обов’язків усіма платниками податків громади матимуть кошти для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, фінансування соціальної сфери та оборонних заходів.

Громадяни, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, можуть провести звірку щодо належних їм об’єктів і нарахованих податкових платежів. Платники податків також мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом через Електронний кабінет і мобільний застосунок «Моя податкова».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024