Італійська компанія хоче побудувати на Закарпатті сміттєпереробні заводи

28 Лютого 2024, 14:11
Італійська компанія хоче побудувати на Закарпатті сміттєпереробні заводи 461
Італійська компанія хоче побудувати на Закарпатті сміттєпереробні заводи

На Закарпатті обговорили можливість будівництва заводів зі збору та переробки твердих побутових відходів. Зокрема, мова йшла про технологію збору, сортування, логістику довозу відходів, економічну складову роботи сміттєпереробних підприємств та дотримання екологічних вимог ЄС щодо переробки сміття.

Про це йшлося під час зустрічі керівництва області з керівництвом італійської компанії «Gesenu Ambiente Group», що спеціалізується на переробці сміття та має досвід роботи у цій галузі понад 40 років.

Наразі у складі компанії працює 14 підприємств в різних напрямках (забір сміття, сортування, переробка, вироблення енергії, проєктування та будівництво заводів).

Зазначають, що проблема поводження з твердими побутовими відходами та збереження екології для Закарпаття – одна з найважливіших.

Населення краю після повномасштабного російського вторгнення зросло майже на чверть. Відповідно, збільшується і кількість сміття. Згідно з розрахунками, у 2030 році вона складатиме 503 тисячі тонн у рік – близько 380 кілограмів на людину. 59 сміттєзвалищ області повністю вичерпали свій ресурс. Інші заповнені на 85%.

Представники компанії «Gesenu Ambiente Group» оглянули кілька запропонованих локацій із розміщення сміттєпереробних заводів. Домовились створити спільну з інвесторами робочу групу із представників влади, територіальних громад та комунальних підприємств для опрацювання наявної інформації та узгодження позицій.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024