На Закарпатті відшкодували до бюджету 4,1 мільйона гривень несплачених податків

28 Лютого 2024, 17:07
На Закарпатті відшкодували до бюджету 4,1 мільйона гривень несплачених податків 564
На Закарпатті відшкодували до бюджету 4,1 мільйона гривень несплачених податків

Детективи Територіального управління БЕБ у Закарпатській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків. Наразі вже забезпечили відшкодування до бюджету 4,1 мільйона гривень.

Слідство встановило, що водій рейсового автобуса, мешканець Закарпаття намагався перевезти через кордон зі Словаччиною понад 550 одиниць смартфонів та планшетів. Про це інформує пресслужба Бюро економічної безпеки.

Товар приховали від митного контролю у різних частинах автобуса: під панелями, обшивкою в салоні автобуса, у паливному баці, підлозі, під сидіннями, у кабіні водія тощо. Таким чином водій намагався ухилитись від сплати митних платежів.

За інформацію детективів відділу із стратегічного захисту економіки ТУ БЕБ у Закарпатській області працівники митниці провели детальний огляд транспортного засобу та виявили незадекларовану техніку. Орієнтовна вартість вилученого – понад 20 мільйонів гривень. Завдані державі збитки оцінюються в 4,1 мільйона гривень.

Завдяки спільній роботі правоохоронців спробу нелегального ввезення великої партії гаджетів зупинили.

Наразі громадянину України повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 212 КК України.

Під час досудового розслідування детективи БЕБ забезпечили відшкодування завданих державі збитки у повному обсязі. Кошти вже сплатили до бюджету, а кримінальне провадження скерували до суду з клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування за ч.1 ст.212 КК України здійснювали детективи ТУ БЕБ у Закарпатській області. Оперативний супровід – УСБУ в Закарпатській області у взаємодії з підрозділом контрабанди Закарпатської митниці та прикордонників. Процесуальне керівництво – прокурори Закарпатської обласної прокуратури.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024