Майже третина експорту з Рівненщини – меблева та деревообробна продукція

01 Березня 2024, 13:13
Майже третина експорту з Рівненщини – меблева та деревообробна продукція 413
Майже третина експорту з Рівненщини – меблева та деревообробна продукція

Меблевий кластер Рівненщини об’єднує представників деревообробної, меблевої, швейної галузей, а також сфери дизайну й логістики. Меблевики та деревообробники області є одними із найбільших та найсучасніших виробників відповідної продукції в Україні. 

Про перспективи розвитку в області меблевого кластера йшлося під час зустрічі начальника Рівненської ОВА Олександра Коваля із представниками галузі.

«Рівненщина – меблева столиця України. Над цим ще з 2019 року працювала Рівненська ОДА спільно з асоціацією меблевиків, створивши меблевий кластер. Нині меблевий кластер Рівненської області це: третина усього експорту, 15% промислового виробництва, майже сім тисяч працівників та іноземні інвестиції», – зазначив Олександр Коваль. 

Під час зустрічі йшлося про виклики сьогодення, пов’язані із повномасштабною війною. Також меблевикам представили інструменти підтримки експортерів на державному, регіональному рівні та від донорських організацій. Так, спеціально для діалогу між підприємцями й центральною владою створили економічну платформу «Зроблено в Україні».

Довідково: У меблевій та деревообробній галузі Рівненщини працює майже 16% загальної кількості працівників промислового комплексу області. 

Питома вага області у загальному обсязі виробництва в Україні: фанера – 62%; деревостружкові плити – 43%; окремі види меблів – 72%. Питома вага учасників меблевого кластера у структурі експорту продукції області становить 33%.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024