Власна справа: 91 житель Рівненщини та Львівщини отримав гранти на розвиток бізнесу під час третьої хвилі програми

05 Березня 2024, 15:12
Власна справа: 91 житель Рівненщини та Львівщини отримали гранти на розвиток бізнесу під час третьої хвилі програми 252
Власна справа: 91 житель Рівненщини та Львівщини отримали гранти на розвиток бізнесу під час третьої хвилі програми

В Україні 462 жителі визнали переможцями третьої у 2024 році хвилі грантової програми «Власна справа» та отримають від держави 111 мільйонів гривень на започаткування або розширення свого бізнесу.

Загалом від старту програми її переможцями стали понад 14 600 українців, в бізнес яких держава інвестує 3,5 мільярда гривень. Про це повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко.  

«14 600 грантоотримувачів під час реалізації своїх бізнес-проєктів створять понад 30 тисяч робочих місць в усіх регіонах країни. Понад мільярд гривень отримувачі грантів вже повернули державі у вигляді сплачених податків та зборів», зазначила Юлія Свириденко. 

Серед отримувачів мікрогрантів третьої хвилі 51% жінок, 39% чоловіків та 10% юридичні особи. Понад 70% з них мають вищу освіту.

Найбільше грантоотримувачів із Львівської області (62 особи), Київської області (40 осіб), Сумської області (35 осіб), Рівненської області (29 осіб) та міста Києва (49 осіб).

Більшість грантоотримувачів планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу. 

Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть переможці третьої хвилі, є:

  • оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів – 167 осіб;
  • тимчасове розміщування й організація харчування – 79 осіб;
  • переробна промисловість – 56 осіб.

Нагадаємо, за грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тисяч гривень. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. 

Урядовий проєкт «єРобота» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подача заявки на всі напрямки програми єРобота здійснюється через портал «Дія».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024