Волиняни відзвітувалися про понад 600 мільйонів гривень доходів

07 Березня 2024, 15:09
Волиняни відзвітувалися про понад 600 мільйонів гривень доходів 199
Волиняни відзвітувалися про понад 600 мільйонів гривень доходів

У перші місяці Деклараційної кампанії 2024 про отримані торік доходи відзвітувалися понад 1,3 тисячі волинян. Сума задекларованого волинянами доходу перевищує 608 мільйонів гривень.

Про це повідомили волинські податківці.

За попередніми даними до бюджету волинські декларанти сплатять 7 мільйонів гривень ПДФО та 2,5 мільйона гривень військового збору. Аналітика свідчить, що найчастіше волиняни звітувалися про доходи від отримання спадщини та договорів дарування.

Від відповідального ставлення громадян до вимог законодавства та своєчасного виконання конституційного обов’язку залежить фінансова стабільність нашої держави, соціальний захист громадян і спроможність протидіяти ворогові.

«Безперечно, що саме чесна сплата податків створює фінансові передумови для захисту країни. Тож кожен із нас повинен зробити особистий внесок у добробут країни та забезпечення національного війська, декларуючи доходи», – наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що кожен декларант може отримати належну консультаційну допомогу і сприяння у поданні декларації у Центрах обслуговування платників.

Окрім того, у режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до органу контролю з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

Використання цього електронного сервісу:

  • скорочує час і витрати при поданні податкової декларації;
  • мінімізує помилки при заповненні декларації;
  • надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.

Нагадаємо, що за несвоєчасне подання податкової декларації передбачена відповідальність відповідно до чинного законодавства. Відповідно до норм глави 11 Кодексу за порушення норм податкового законодавства передбачається фінансова та адміністративна відповідальність.    

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024