Аграрії можуть отримати компенсацію за купівлю сільгосптехніки вітчизняного виробника

11 Березня 2024, 15:04
Аграрії можуть отримати компенсацію за купівлю сільгосптехніки вітчизняного виробника 474
Аграрії можуть отримати компенсацію за купівлю сільгосптехніки вітчизняного виробника

Уряд запускає програму 25% компенсації вартості сільгосптехніки українського виробництва. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну України 8 березня 2024 року.

Про це повідомили на сайті Міністерства економіки України.

«Підтримка національного виробника, стимулювання попиту на продукцію й товари, зроблені в Україні, – основа нашої державної політики. Запровадження програми компенсації 25% вартості української сільгосптехніки, яку купують наші аграрії, – лише одна з програм такої підтримки», – зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

На її реалізацію заклали в бюджет цього року 1 мільярд гривень. Надалі планують розширити дію програми на інші види техніки вітчизняного виробництва. 

Перелік постачальників агротехніки, вартість якої може бути частково компенсована за умовами програми, почнуть формувати після вступу в дію рішення уряду та оприлюднять на офіційному вебсайті Міністерства економіки.

Для отримання часткової компенсації вартості сільгосптехніки аграріям необхідно буде придбати техніку вітчизняного виробництва та подати до уповноваженого банку заявку на компенсацію і підтвердні документи. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024