Польські протестувальники не пропускають вантажівки через пункт пропуску «Угринів»

11 Березня 2024, 14:40
Польські протестувальники не пропускають вантажівки через пункт пропуску «Угринів» 293
Польські протестувальники не пропускають вантажівки через пункт пропуску «Угринів»

Ускладнення руху для вантажівок на українсько-польському кордоні продовжується. Протестувальники станом на ранок 11 березня не пропускають вантажівки через пункт пропуску «Угринів» в напрямку Польщі. На виїзд з Польщі пропускають по чотири вантажні автомобілі щогодини.

Про це інформує Держприкордонслужба.

Крім того, 13 березня протестувальники планують поновити блокування вантажівок у напрямку пункту пропуску «Корчова-Краківець».

На напрямку пунктів пропуску «Дорогуськ – Ягодин», «Зосін – Устилуг», «Долгобичув – Угринів», «Хребене – Рава-Руська», «Медика – Шегині» обмеження руху для вантажних транспортних засобів продовжується.

Рух легкових транспортних засобів та автобусів на всіх напрямках не обмежується.

Перед пунктом пропуску «Зосін – Устилуг» протестувальники на виїзд з України не пропускають жодної вантажівки. На в'їзд в Україну польські ферми пропускають по шість вантажних автомобілів щогодини.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні. Як українські, так і польські експортери, імпортери та перевізники вже зазнають збитків, так само страждають і взаємини між двома країнами, які ще не встигли відновитися після зернового конфлікту.

З 12 лютого фермери Польщі посилили блокаду кордону.  12 лютого польські фермери, які протестують на кордоні з Україною, розсипали на дорогу зерно з трьох українських вантажівок. Польська поліція розпочала розслідування випадку, що стався на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин».

20 лютого польські перевізники в черговий раз блокували кордон з Україною з банерами та плакатами. На одному з таких банерів був скандальний заклик до російського диктатора Путіна «навести порядок в Україні та Брюсселі». Поруч з ним був прикріплений прапор СРСР.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024