На Рівненщині виявили порушення: підприємці не проводять розрахунки через РРО/ПРРО

13 Березня 2024, 10:12
На Рівненщині виявили порушення: підприємці не проводять розрахунки через РРО/ПРРО 238
На Рівненщині виявили порушення: підприємці не проводять розрахунки через РРО/ПРРО

На Рівненщині встановили, що у деяких суб’єктів господарювання, котрі перебувають на спрощеній системі оподаткування, зареєстровані реєстратори розрахункових операцій (програмні  реєстратори розрахункових операцій), проте виторги по РРО/ПРРО відсутні.

Це свідчить про не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО під час реалізації товарів. Про це інформують рівненські податківці.

Працівники Головного управління ДПС у Рівненській області провели фактичну перевірку господарського об’єкта, де здійснює господарську діяльність фізична особа – підприємець, котрий перебуває на спрощеній системі оподаткування.

За результатами перевірки встановили численні факти не проведення розрахункових операцій через ПРРО, чим порушено п. п. 1,2 ст. 3 Закону України від 06. 07. 1995 р. «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами.

За наслідками перевірки передбачені штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 260,2 тисячі гривень.

Головне управління ДПС у Рівненській області вкотре наголошує на неухильне дотримання законодавства при проведенні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг суб’єктами господарювання, які перебувають на спрощеній, а також на загальній системі оподаткування.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024