Польські фермери тимчасово розблокують пункт пропуску «Дорогуськ» для вантажівок

13 Березня 2024, 16:05
Польські фермери тимчасово розблокують пункт пропуску «Дорогуськ» для вантажівок 425
Польські фермери тимчасово розблокують пункт пропуску «Дорогуськ» для вантажівок

Польські фермери заявили, що тимчасово розблокують пункт пропуску «Дорогуськ» і пропустять вантажівки, які застрягли на кордоні.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на лідера польських протестувальників, передає «ЕП».

«Це жест від нас до українських водіїв, щоб вони могли повернутися до своїх родин і до своєї країни, яка все ще перебуває у складній ситуації, у час війни, і змушена протистояти Росії», – сказав лідер протестувальників.

Після 14:00 за київським часом фермери з польського боку пропускатимуть до кордону вантажівки, які стоять у черзі.

Проте протестувальники наголосили, що цей крок не означає закінчення блокади. Наразі залишається невідомим, скільки часу КПП буде розблокованим.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали фізичне блокування трьох з чотирьох найбільших прикордонних переходів на польсько-українському кордоні. Як українські, так і польські експортери, імпортери та перевізники вже зазнають збитків, так само страждають і взаємини між двома країнами, які ще не встигли відновитися після зернового конфлікту.

З 12 лютого фермери Польщі посилили блокаду кордону.  12 лютого польські фермери, які протестують на кордоні з Україною, розсипали на дорогу зерно з трьох українських вантажівок. Польська поліція розпочала розслідування випадку, що стався на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин».

 

20 лютого польські перевізники в черговий раз блокували кордон з Україною з банерами та плакатами. На одному з таких банерів був скандальний заклик до російського диктатора Путіна «навести порядок в Україні та Брюсселі». Поруч з ним був прикріплений прапор СРСР. 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024