У місцевих бюджетах Волині – майже 1,4 мільярда гривень податкових надходжень

14 Березня 2024, 14:00
У місцевих бюджетах Волині – майже 1,4 мільярда гривень податкових надходжень 277
У місцевих бюджетах Волині – майже 1,4 мільярда гривень податкових надходжень

У січні-лютому 2024 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 1 мільярд 369 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума сплачених волинянами податків до бюджетів громад – дещо менша, ніж минулорічні надходження за аналогічний період. Про це повідомили волинські податківці.

Ця ситуація зумовлена законодавчими змінами щодо джерел доходів місцевих бюджетів.

Водночас у податковій службі наголошують на важливості дієвої взаємодії між місцевою владою, органами контролю та платниками податків у питаннях легалізації найманої праці та погашення податкових боргів.

«Дотримання вимог закону всіма без винятку господарюючими суб’єктами та громадянами – першочергова передумова фінансової спроможності громад. В умовах воєнного стану на кожного з нас покладається особлива відповідальність за фінансову підтримку держави та громад. Для того, щоб держава мала кошти для фінансування оборонних заходів варто виконувати свої зобов’язання перед бюджетом своєчасно і подбати про погашення заборгованих податків», – зазначає  в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Нагадаємо, що перевірити стан розрахунків із бюджетом можна через електронний кабінет. Дізнатися про податкові борги також можна через мобільний застосунок «Моя податкова».

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024