На Рівненщині та Львівщині збудують два нові індустріальні парки

18 Березня 2024, 10:05
На Рівненщині та Львівщині збудують два нові індустріальні парки 488
На Рівненщині та Львівщині збудують два нові індустріальні парки

До Реєстру індустріальних (промислових) парків включать два нових парки у Рівненській та Львівській областях.

Таке рішення прийняли на засіданні уряду, інформує Міністерство економіки України. 

Заступник міністерки економіки України Віталій Кіндратів зазначив, що у пріоритеті уряду – розвиток місцевого бізнесу, нарощування виробництва товарів з високою доданою вартістю та популяризація українського бренду.

Нові майданчики для підприємців забезпечать майже чотири тисячі робочих місць у різних сферах діяльності. Також це додаткові можливості для інвестицій у переробні підприємства та у відновлення України – в цілому.

Так, в індустріальному парку «Форментор» (Рівненська область) на площі 28,1 гектара створять 1400 нових робочих місць у сферах переробної промисловості, інформації і телекомунікацій, альтернативної енергетики, машинобудування, переробки та утилізації відходів, науково-технічній діяльності та ін. Зокрема, на підприємстві вироблятимуть харчові продукти, напої, основні фармацевтичні продукти й препарати, іншу хімічну продукцію.

Інший індустріальний парк – «ІнПарк Борислав» (Львівська область) на площі 20 гектарів – забезпечить 2 300 нових робочих місць у переробній промисловості (виробництво меблів, транспортних засобів), науково-технічній діяльності та інших суміжних галузях.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024