Волинські працедавці спрямували на соціальні потреби майже 1,5 мільярда гривень єдиного внеску

18 Березня 2024, 12:38
Волинські працедавці спрямували на соціальні потреби майже 1,5 мільярда гривень єдиного внеску 226
Волинські працедавці спрямували на соціальні потреби майже 1,5 мільярда гривень єдиного внеску

За підсумками січня-лютого 2024 року волинські працедавці перерахували 1 мільярд 480 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це на 90 мільйонів гривень більше, ніж у січні-лютому торік.

Про це повідомили волинські податківці.

Фінансова складова соціального забезпечення безпосередньо залежить від надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та рекомендують представникам бізнесу неухильно дотримуватися вимог трудового і податкового законодавства в оплаті праці найманих осіб.

«Сьогодні сумлінням кожного працедавця визначається спроможність держави своєчасно фінансувати соціальні видатки. Саме відповідальна позиція бізнесу та зразкова податкова дисципліна – важливі передумови для захисту соціально вразливих груп населення, які потребують фінансової підтримки від держави. Варто пам’ятати, що саме неофіційні трудові відносини створюють ризики для держави, бізнесу та найманих осіб», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що лише офіційно працевлаштовані громадяни можуть отримати гідний соціальний захист у разі настання страхового випадку.

Водночас підтримати країну фінансово можуть і повинні громадяни, які торік отримали доходи, з яких не сплачено податки. Декларуючи доходи, громадяни зроблять особистий внесок в обороноздатність держави.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024