З суб’єкта господарювання на Волині стягнули понад 1,5 мільйона гривень безпідставно набутих коштів

18 Березня 2024, 15:00
З суб’єкта господарювання на Волині стягнули понад 1,5 мільйона гривень безпідставно набутих коштів 406
З суб’єкта господарювання на Волині стягнули понад 1,5 мільйона гривень безпідставно набутих коштів

У Господарському суді Волинської області винесли рішення, яке задовольнило позови Волинської обласної прокуратури в інтересах Волинської облради, Волинської ОВА та Західного офісу Держаудитслужби.

Ці позови подали до двох медичних комунальних підприємств Волинської обласної ради та їх дочірнього підприємства, КП «Луцькводоканал», з метою стягнення понад 1,5 мільйона гривень в дохід обласного бюджету. Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

За висновками прокурорів, у 2021 році були укладені договори про надання послуг з постачання електроенергії за результатами тендерів з постачальником. Однак, пізніше сторони, порушуючи законодавство, уклали низку додаткових угод до кожного договору. Згідно з цими угодами, вартість електроенергії значно зросла, в одному випадку навіть на понад 180%, без наявності обґрунтованих підстав.

Такий крок призвів до неефективного використання бюджетних коштів, оскільки обсяг поставок електроенергії суттєво зменшився. На вимогу прокуратури, постачальник був змушений стягнути всі безпідставно набуті кошти до обласного бюджету.

Читайте також: На Волині виявили підпільний цех з обробки бурштину

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024