На Волині правоохоронці борються з незаконною торгівлею тютюновими виробами

20 Березня 2024, 13:12
На Волині правоохоронці борються з незаконною торгівлею тютюновими виробами 268
На Волині правоохоронці борються з незаконною торгівлею тютюновими виробами

Управління стратегічних розслідувань у Волинській області на території Волині організувало проведення спільного з іншими правоохоронними органами відпрацювання місць можливого незаконного виробництва та зберігання підакцизних товарів, зокрема тютюнових виробів, а також мереж їх продажу (роздрібної торгівлі).

Основна мета відпрацювання – припинити нелегальну торгівлю без сплати податків на ринках тютюнових виробів. Про це інформує поліція Волинської області.

Станом на 20 березня 2024 правоохоронці перевірили понад 5 701 торгівельний об’єкт, провели 20 обшуків, повідомили про підозру трьом людям та скерували до суду два кримінальні провадження за ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне придбання, зберігання, транспортування з метою збуту підакцизних товарів) відносно двох осіб.

Всього з незаконного обігу вилучили понад 50 тисяч пачок контрафактних цигарок без марок акцизного податку.

Працівники територіальних підрозділів ГУНП у Волинській області виявили 25 фактів незаконного транспортування тютюнових виробів, склали 163 адміністративні протоколи, за результатами яких з незаконного обігу вилучили понад вісім тисяч пачок цигарок без марок акцизного податку. На розгляд до судових органів Волинської області скерували 156 адміністративних протоколів.

Окрім того, працівники УСР у Волинській області спільно з детективами ТУ БЕБ в Києві та оперативниками Управління СБ України у Волинській області викрили та ліквідували підпільний цех по виробництву тютюну на території Волинської області.

В межах цього кримінального провадження провели шість обшуків, за результатами яких виявили та вилучили понад 30 тонн тютюну та обладнання для його подрібнення. Вартість вилученого тютюну на «чорному» ринку становить понад 20 мільйонів гривень.

Робота в цьому напрямку триває.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024