Фермери блокують чотири пункти пропуску на кордоні з Польщею, один – працює

21 Березня 2024, 17:11
Фермери блокують чотири пункти пропуску на кордоні з Польщею, один – працює 437
Фермери блокують чотири пункти пропуску на кордоні з Польщею, один – працює

Польські фермери блокують рух вантажівок, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину в обох напрямках, або взагалі обмежуючи рух на окремих напрямках, де вони знаходяться.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає «Укрінформ».

За його словами, блокування здійснюється на чотирьох пунктах пропуску. Станом на ранок сьогодні на цих чотирьох напрямках в чергах на території Польщі загалом перебуває майже 850 вантажівок, найбільше навпроти пункту пропуску «Ягодин».

По пункту пропуску «Шегині» польські фермери припинили блокувати рух вантажівкам. Інформацію про це українські прикордонники отримали близько 21:30 від представників Прикордонної варти Польщі.

Вони повідомили, що польські фермери завершили блокування руху вантажних транспортних засобів на вʼїзд в Польщу та виїзд. Оформлення цієї категорії транспорту почало здійснюватися в звичному порядку.

Водночас польські протестувальники наразі взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі у напрямку пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська», де фіксуються нульові показники перетину кордону на виїзд з України. Також вони пропускають на виїзд з Польщі вкрай малу кількість вантажівок за добу у напрямку «Ягодина», за минулу добу таких було 50.

Зараз легкові авто і автобуси скрізь вільно перетинають кордон, відзначив речник, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується.

Демченко нагадав, що вчора на напрямку пункту пропуску «Медика», навпроти українського – «Шегині», польські фермери до 20:00 взагалі не пропускали вантажівки, автобуси та легкові автомобілі як на в’їзд в Польщу, так і на виїзд. Після 20:00 вони завершили блокування руху автобусів та легкових автомобілів.

Як повідомлялося, польські аграрії у середу провели великий страйк, у межах якого блокада доріг і протести відбуватимуться у понад пів тисячі місць по всій Польщі.

Головні вимоги фермерів залишаються незмінними: відмова уряду Польщі від Європейського зеленого курсу і блокада агропродукції з України.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024