У місцевих бюджетах Волині – 344 мільйони гривень єдиного податку

25 Березня 2024, 12:07
У місцевих бюджетах Волині – 344 мільйони гривень єдиного податку 252
У місцевих бюджетах Волині – 344 мільйони гривень єдиного податку

Упродовж січня лютого 2024 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 344,3 мільйона гривень єдиного податку. Надходження єдиного податку в області на 75,8% перевищують показники аналогічного періоду торік.

Про це повідомили волинські податківці.

Зокрема, із загальної суми надходжень єдиного податку вклад фізичних осіб – підприємців до бюджетів громад – 248,7 мільйона гривень. Юридичні особи – спрощенці сплатили 80,1 мільйона гривень єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники Волині спрямували до місцевих бюджетів 15,5 мільйона гривень єдиного податку.

«Долаючи труднощі, представники малого бізнесу залишаються надійними партнерами органів місцевого самоврядування у питанні бюджетної стабільності. Це підтверджує позитивна динаміка надходжень єдиного податку. Тобто мікробізнес, попри свою вразливість в умовах воєнного часу, відповідально та своєчасно виконує податкові зобов’язання», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Водночас у податковій службі нагадують, що застосування РРО/ПРРО та видача фіскального чека - обов’язкові умови при здійсненні розрахункових операцій підприємцями-спрощенцями, окрім І групи.

У разі встановлення органами контролю факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, податківці мають право застосовувати фінансові санкції.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують платникам єдиного податку другої, третьої та четвертої груп спрощеної системи оподаткування не ігнорувати вимоги закону та безумовно виконувати законодавчі норми щодо застосування РРО/ПРРО незалежно від обраних видів діяльності.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024