На Закарпатті власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів понад 39 мільйонів гривень

25 Березня 2024, 15:11
На Закарпатті власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів понад 39 мільйонів гривень 287
На Закарпатті власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів понад 39 мільйонів гривень

Впродовж січня – лютого 2024 року власники нерухомості сплатили 39 мільйонів 438 тисяч гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Про це інформує Олексій Петріченко – начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

За словами начальника Головного управління ДПС у Закарпатській області, юридичні особи сплатили понад 23 мільйони 521 тисячу гривень, а фізичні особи – 15 мільйонів 917 тисяч гривень податку на нерухоме майно. Загалом, надходження податку на нерухоме майно, порівняно з аналогічним період, зросли на 31,7% або майже 9,5 мільйона гривень.

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області нагадують, що згідно з Податковим кодексом України базою оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

Податковим кодексом передбачено пільги для фізичних осіб із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а саме: база оподаткування об’єкта/об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи – платника податку, зменшується:

а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 квадратних метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 квадратних метрів;

в) для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – на 180 квадратних метрів.

Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік).

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024