Японія передала Україні техніку для експлуатації меліоративних систем: які області отримали

26 Березня 2024, 10:07
Японія передала Україні сучасну техніку для експлуатації меліоративних систем: які області отримали 287
Японія передала Україні сучасну техніку для експлуатації меліоративних систем: які області отримали

Україна отримала 25 одиниць техніки одного з провідних світових виробників Komatsu.

Колісні та гусеничні екскаватори, універсальні екскаватори-навантажувачі й бульдозери передали водогосподарським організаціям Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм. Про це інформує Мінагрополітики.

Це все в межах проєкту міжнародної технічної допомоги «Програма екстреного відновлення», «Невідкладна підтримка аграрного сектору», який фінансує уряд Японії за підтримки Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

15 одиниць цієї техніки передали вже водогосподарським організаціям Одещини.

«Для української меліорації – це велика допомога. Ми щиро вдячні японським друзям за підтримку розвитку української меліоративної системи. Важливо, що ми отримуємо допомогу вже зараз, не чекаючи перемоги, і вже зараз ми зможемо втілювати заплановані кроки для збереження та розвитку меліоративної системи України», – наголосив радник міністра аграрної політики та продовольства України Михайло Соколов під час передачі техніки в Одеській області.

Окрім Одещини японську техніку вже отримали водогосподарства Запорізької області – три одиниці та Рівненщини – сім одиниць.

Загалом Уряд Японії в межах проєкту підтримки аграрного сектору поставить державним експлуатаційним організаціям Держрибагентства понад 90 одиниць сучасної техніки провідних японських та світових виробників – екскаваторів, тракторів, бульдозерів, кранів, тралів, тягачів, пікапів, косарок, земснарядів.

Ця техніка призначена істотно покращити ефективність виконання ремонтних та доглядових робіт на об’єктах державної меліоративної інфраструктури.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024