Підвищення мінімальної зарплати залежить від малого бізнесу

13 Травня 2018, 17:58
Підвищення мінімальної зарплати очікують вже у цьому році 898
Підвищення мінімальної зарплати очікують вже у цьому році

 

Міністр Олександ Саєнко розповів, за яких умов можна очікувати підвищення мінімальної заробітньої плати.

Про це повідомляє Бізнес UA.

"Виходячи з параметрів бюджету, ми можемо дозволити собі певну мінімальну зарплату. Коли ситуація покращиться, тоді зможемо її переглянути. Ми в першу чергу зацікавлені в зростанні зарплат, але повинні розуміти, як це буде також впливати на макроекономічну ситуацію. Якщо буде мінімальна можливість рухатися далі, ми нею скористаємося", ‒ зазначив Саєнко.


Він наголосив: щоб підвищити мінімальну зарплату, необхідно, щоб бізнес був спроможний її платити. Зростання повинно корелюватимя з ростом економіки і продуктивності праці. Важливим фактором є впровадження нових технологій та інновацій.

«Ми досягли зростання ВВП на 2,5% в минулому році і зростання економіки залишається у пріоритеті цього року. Поставлена ​​мета 5-7% зростання ВВП і запропонована низка конкретних ініціатив для досягнення цієї мети. Над втіленням ми якраз працюємо. Підвищення реальних доходів населення є одним з головних пріоритетів нашого уряду. Ми розраховуємо, що середня заробітна плата до кінця року може досягти 10 тисяч грн», ‒ наголосив Саєнко.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024