Волинських роботодавців оштрафувавали на 1,3 мільйони гривень за неоформленних працівників

24 Травня 2018, 12:10
1300

Про здійснення державного контролю за додержанням законодавства в частині детінізації заробітної плати та виявлення фактів використання праці неоформлених працівників йшлося 22 квітня під час засідання робочої групи у Волинській облдержадміністрації.

«Питання легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення знаходиться на постійному контролі у Державній службі України з питань праці. Проведено велику роботу, пов’язану з наданням достатніх механізмів та інструментів інспекторам праці для реалізації завдання, яке ставить перед нами Уряд — виявлення незадекларованих працівників. Ми переконані, що лише спільними зусиллями спеціалістів Держпраці, Пенсійного фонду та Фіскальної служби можна досягти бажаного результату», — директор департаменту з питань праці Держпраці України зазначив Ігор Дегнера.

Начальник Управління Держпраці у Волинській області Ростислав Стасько доповів, що починаючи з березня цього року фахівцями Управління проведено 107 інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання, що використовують найману працю. Інспектори Управління беруть активну участь у проведенні нарад, семінарів в установах, організаціях та підприємствах, інформують громадян про переваги офіційного працевлаштування, роботодавців — про наслідки за допуск працівника до роботи без укладання трудового договору.

З березня цього року провели 193 превентивні заходи щодо роз’яснення законодавства про працю, зокрема щодо питань оформлення трудових відносин з найманими працівниками. За результатами проведеної роботи роботодавцями було працевлаштовано 880 працівників.

«Прийнято 7 рішень про накладення штрафних санкцій за допущення працівників до роботи без оформлення трудових відносин, винесено 7 постанов та накладено штраф на загальну суму 1 мільйон 340 тисяч гривень. Складено та передано до суду 17 протоколів про притягнення осіб до адміністративної відповідальності в тому числі за неоформлення трудових відносин 4 протоколи. Також внесено 55 приписів для усунення виявлених порушень», — зауважив Ростислав Стасько.

На завершення засідання робочої групи вирішено посилити інформаційно-роз*яснювальну роботу серед населення області щодо економічних та соціальних переваг отримання легальних доходів. Також прийнято рішення посилити взаємодію та співпрацю під час здійснення заходів державного нагляду за суб’єктами господарювання. Координувати спільні дії з виявлення фактів використання праці неоформлених працівників, запобігання нелегальній зайнятості та виплаті доходів без сплати належних сум податків, зборів до державного бюджету, внесків на загальнообов’язкове соціальне страхування.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024