Свято Морозива у Луцьку: задоволені усі — і старі, і малі

29 Травня 2018, 17:30
Свято Морозива відбулося на Театральній площі 3216
Свято Морозива відбулося на Театральній площі

У Луцьку 28 травня відбулося Свято Морозива. Захід проходив на Театральній площі з 14 до 19 год.  Організатором дійства уже втринадцяте стала  компанія «Рудь» (ПАТ «Житомирський маслозавод»).

На малечу та їх батьків чекали атракціони, майстер-класи, танці, конкурси і, звичайно, морозиво. Дійство компанія приурочила до Дня захисту дітей, що буде 1 червня.

У дітей була маса розваг
У дітей була маса розваг

«Це соціальний захід. Свято Морозива ми організовуємо не просто для дітей, а для дітей і батьків. Місією наших заходів є сімейне та дружнє спілкування. Насправді, сьогоднішньою проблемою є те, що більшість дітей сидять в гаджетах, у своєму світі ігор. Дуже мало дітей гуляють, мало місць куди можна піти і гарно відпочити, щоб це було весело, красиво, смачно, щоб було багато атракціонів. Ми ж влаштовуємо захід так, щоб було багато сімейних конкурсів. Вважаємо, що робиться правильний посил на такі сімейні заходи», —  говорить керівник проекту «Свято Морозива» Тетяна Хомяк.

Цьогорічне святкування змінило локацію і перемістилось із Центрального парку міста на центральну площу. Як стверджує представниця компанії, вони часто експерементують, шукають найзручніші  та найдоступніші місця для заходів, оскільки в парку, наприклад, багато комарів, а в центр міста легше добратись.  

Гостей очікувала культурна програма та конкурси
Гостей очікувала культурна програма та конкурси

Зі слів організаторів, на свято завітало близько 10 тисяч осіб і за їхніми підрахунками було з’їдено кілька тисяч упаковок морозива. При цьому помітна тенденція до зростання кількості відвідувачів «Свята Морозива» щороку. Так, наприклад, за минулий рік по всій Україні свято відвідало 90 тисяч гостей, які з'їли 10 тонн морозива та отримали 60 тисяч кульок.

«Кожного року є якась улюблена новинка морозива. Цьогорічний хедлайнер свята – ріжок «Black ice». У нього цікавий смак. Зазвичай користуються популярністю також фісташкові та фруктові ріжки. Але скільки людей – стільки смаків», – резюмує Тетяна.

Цьогорічний хедлайнер свята – ріжок «Black ice»
Цьогорічний хедлайнер свята – ріжок «Black ice»

 

Акцентують увагу організатори і на спрощений механізм отримання квитків на розваги: дитина купляє одну порцію морозива і отримує квиточок на будь-які атракціони. Як показують цьогорічні свята -  це правильне рішення, діти з батьками набагато більше задоволені, не потрібно стояти в чергах  і обмінювати упаковку.

Всього запропоновано гостям свята було 18 різнопланових видів розваг. Окрім цього, на святі  зробили декілька зон  вільних від будь-яких  умов —  це Спортивна площа, Родинна алея, Дитячий сквер, Творчий бульвар. Організатори зауважують, що участь у конкурсах безкоштовна, всі атракціони безпрограшні, а на головній сцені 5 годин нон-стоп  працює ведучий  разом з  аніматорами. А для вболівальників щогодини розігрується ящик безкоштовного морозива.

Святкування
Святкування

Кожного року Свято Морозива відбувається  у різних містах. Цього року подія охопила більше 15 міст. Як стверджує Тетяна Хомяк, в містах, де знаходиться велика кількість шанувальників  морозива «Рудь», намагаються проводити свято щорічно – Луцьк. Рівне, Івано-Франківськ, Чернівці. Цього року таке свято буде і в Маріуполі, щоб тамтешні діти теж розуміли, що вони мають право  на щасливе майбутнє і про них турбуються.

Окрім розважальних дійств, на святі пропонували всім безкоштовно воду  та вологі серветки, було кілька інформаційних центрів, працювали прибиральники та навіть власна медсестра. Територія свята була загороджена задля додаткової безпеки, а на саме Свято Морозива до Луцька приїхало близько сотні персоналу з Житомира, які безперервно працювали з відвідувачами. То ж свято вдалось на славу, задоволеними лишись усі – і старі, і малі.

На свято завітало близько 10 тисяч осіб
На свято завітало близько 10 тисяч осіб

1
Кожен віднайшов свій смак
Кожен віднайшов свій смак

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024