Роздрібна торгівля алкоголем і цигарками збагатила місцеві бюджети Волині на 45 мільйонів

21 Червня 2018, 14:22
1708

Легальна роздрібна реалізація алкогольних напоїв і тютюнових виробів  – суттєве джерело надходжень до бюджетів громад.

Про це інформують у відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

У січні-травні 2018 року на Волині сплатили 45,1 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

«Сума отриманого громадами роздрібного акцизу відповідає очікуваним показникам та перевищує індикативні на 6 відсотків. Тобто, фактичні надходження свідчать про дотримання законодавчих норм у сфері реалізації підакцизної продукції більшістю волинських суб’єктів господарювання, котрі реалізують алкогольні напої і тютюнові вироби в роздріб. Варто відзначити, що до бюджетів громад також надійшло майже 6,3 мільйона гривень плати за ліцензії на право роздрібної реалізації підакцизної продукції, що теж більше індикативу на 14 відсотків», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівниця волинських фіскалів підкреслила, що лише легальна торгівля лікеро-горілчаною та тютюновою продукцією – додаткове джерело наповнення бюджетів громад. Тож громадський контроль та принципова позиція споживачів в питанні  реалізації підакцизної групи товарів не лише сприятимуть надходженню додаткових коштів до бюджету, а й убезпечать від реалізації неякісної продукції. 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024