У Маневичах відбувся семінар з питань охорони праці для підприємців

26 Червня 2018, 15:32
У Маневичах відбувся семінар-нарада для суб’єктів господарювання Маневицького району 1501
У Маневичах відбувся семінар-нарада для суб’єктів господарювання Маневицького району

Посадові особи Управління Держпраці у Волинській області 25 червня 2018 року провели семінар-нараду для підпримців Маневицького району.

Про це повідомила прес-служба Управління держпраці у Волинській області.

Під час заходу розглянули питання застосування законодавства у сфері охорони праці, промислової безпеки, гігієни праці, експертизи умов праці, ринкового нагляду та питання додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів.

На завданнях, які стоять перед працівниками відділу з питань гігієни праці, наголосив Іван Шпак, лікар з гігієни праці. Зупинився на проблематиці профілактики професійних захворювань та важливості проведення попередніх (періодичних) медичних оглядів працівників певних категорій.

Людмила Шкуро, головний державний інспектор, наголосила присутнім на порядку проведення атестації робочих місць та підкреслила, що результати атестації робочих місць в першу чергу використовуються для розроблення заходів для покращення умов праці та оздоровлення працівників і тільки в разі неможливості мінімізувати дію шкідливих виробничих факторів надавати працівникам пільги та компенсації.

Головний державний інспектор Управління Анатолій Кушпель звернув увагу присутніх на вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, акцентував увагу на стані промислової безпеки та охорони праці в лікарняних закладах. Окремо роз’яснив присутнім правила безпечної експлуатації газового обладнання.

Леся Федорчук, головний державний інспектор, широко окреслила питання додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів. Наголосила на відповідальності згідно законодавства, яка настає у випадку порушення цих вимог.

Увагу присутніх було звернуто на дію ЗУ «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», на загальні вимоги щодо безпечної продукції, а також на співпраці лікувально-профілактичних закладів з органами ринкового нагляду. Аліна Щербяк, головний державний інспектор, зупинилась на питанні: «Роль лікувально-профілактичних закладів в державному ринковому нагляді». Вимоги державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції щодо забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам, а також забезпечення відсутності загроз суспільним інтересам.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024