На Камінь-Каширщині з’явиться перша ОТГ

04 Серпня 2018, 13:20
Камінь-Каширський район 773
Камінь-Каширський район

Волинська обласна адміністрація дала позитивний висновок щодо створення Гуто-Боровенської ОТГ.

Про це Район.Камінь-Каширський повідомила радник з питань децентралізації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан.

Мова ведеться про об’єднання сіл Олениненської, Великообзирської, Верхівської, Гуто-Боровенської, Боровненської сільських рад з центром у Гуті-Боровенській.

Відповідно до перспективного плану ці сільські ради разом із Полицівською та Піщанською мали б увійти до Полицівської ОТГ. Та оскільки Полицівська сільська рада не проявляла ініціативи, її проявила Гуто-Боровенська.

Пропозицію гуто-боровенців об’єднатися обговорили на громадських слуханнях. І жителі сіл Олениненської, Великообзирської, Верхівської, Боровненської сільрад погодилися на це.

«Тепер майбутня ОТГ подала пропозицію на розгляд обласної ради внести зміни у перспективний план. Все відбувається в межах чинного законодавства, оскільки представники структурних підрозділів Волинської ОДА перевірили правильність поданих документів. Розумію занепокоєння жителів Полицівськоі громади, які втратили шанс на об`єднання з центром в Полицях. В них була ця можливість, починаючи з 2015 року. Вірю, що перша громада буде позитивним прикладом для жителів усього району. І головне питання полягає не в тому де центр, а чи готові жителі працювати і змінювати своє життя. Дякую за негативні відгуки на моїй сторінці жителям Полицівськоі громади. Приємно, що почали цікавитись цим питанням. Маю надію, що з часом їх життя зміниться на краще і вони позитивно сприйматимуть його» - зазначила Оксана Урбан.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024