Директорка Шацького нацпарку розповіла, як на Світязі боролися із «совком»

17 Вересня 2018, 15:30
Директорка парку Марія Христецька 877
Директорка парку Марія Христецька

До Дня працівника лісу директорка Шацького національного природного парку Марія Христецька журналістам Сфери-ТВ розповіла про те, як розпочинала працювати у природоохоронній структурі, з якими труднощами стикнулася у роботі.

Також у інтерв’ю директорка підбила підсумки відпочинкового сезону, відзвітувала про використання коштів екологічного збору та розповіда про своє бачення вирішення найгостріших проблем Шацького поозер’я.

З признгаяченням у грудні на посаду директора Шацького НПП молодої представниці лісівничого менеджменту Марії Христецької природоохоронна установа отримала поштовх до оновлення. Завдання, поставлені заступником голови Держлісагентства Володимиром Бондарем, що, власне, і здійснив таке призначення, видавалися складними і, на перший погляд, не підйомними для молодого керівника.

Проте минуло дів’ять місяців, позаду – напружений відпочинковий сезон, а Марія Христецька ділиться враженнями і здобутками короткого, проте насиченого періоду управління Шацьким національним парком.

Найперше, як наголосила директорка, боролися із «совком», який панував на території Шацького національного парку: рештки застарілого знесли та замінили на нове. Серед першочергових завдань – реконструкція центрального пляжу у Світязі, і побудова нових екологічних постів при в’їзді в Шацький національний природний парк.

Докладніше - у відео.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024