Як розмитнити автомобіль: п’ять простих кроків 

19 Серпня 2019, 13:27
13848

Волиняни, які хочуть купити авто за кордоном, часто цікавляться, як розмитнити його легше, простіше і з мінімальною тратою часу та нервових клітин. 

Спеціалісти компанії WEST AUTO HUB здійснюють будь-яку мрію автолюбителя про машину з-за кордону. Вони допомагають клієнту підібрати і пригнати «ластівку» на будь-який смак та гаманець, оформити потрібні документи.

Ми запитали у брокера компанії WEST AUTO HUB Ольги Потапець, які етапи розмитнення проходить авто, перш ніж опиниться у вашому гаражі.

За словами брокера, перш за все, покупець має визначитися, яка саме машина йому потрібна:

«Людина спершу розповідає нам про свої вподобання, на який бюджет розраховує. Клієнт може попросити нашу компанію знайти йому машину за кордоном, а може і самостійно її купити. Ми врахуємо всі побажання і допоможемо на всіх етапах», – каже Ольга.

 

Ольга Потапець
Ольга Потапець

 

Перший крок: розрахунок митних платежів

Ольга Потапець розповідає, що першим кроком у розмитненні авто буде прорахування орієнтовної митної вартості машини і підготовка з боку покупця всіх необхідних документів. За клієнтом закріплюють менеджера, який розраховує ціни і погоджує їх з клієнтом.

Другий крок: купівля авто в іноземній країні

Важливо, щоб вам при купівлі машини за кордоном допомагав митний брокер в Україні. Він буде консультувати та готувати документи, які необхідні, щоб без затримки перетнути митний кордон України. В іноземній країні при купівлі авто ви повинні отримати купчу і техпаспорт. На цьому етапі авто потрібно зняти з обліку за кордоном.

Третій крок: підготовка документів для перетину кордону

Брокер розповідає клієнту, який пакет документів треба підготувати, і подає на митницю попередню декларацію, згідно якої авто перетинає кордон. 

Четвертий крок: зона митного контролю

Автовласник після перетину кордону має 5-10 днів для доставки транспортного засобу в зону митного контролю внутрішньої митниці. Всі документи клієнт передає брокеру, який подає додаткову декларацію, по якій вже проводять митне оформлення інспектори митного поста, до якого було доставлено транспортний засіб. Таким чином відбувається розмитнення авто на території України.
 

П’ятий крок: отримання українських номерів

На останньому етапі власник транспортного засобу має отримати сертифікат відповідності на авто, а також подати необхідні документи у сервісний центр МВС і оплатити адміністративні послуги. Після цього він отримує номерні знаки українського державного зразка і свідоцтво про реєстрацію машини. 

До слова, фахівці WEST AUTO HUB допомагають на цьому етапі і підготують всі необхідні документи для реєстрації автомобіля у сервісному центрі. Тут вам одразу оформлять і страховку на авто. Головне – скористатися послугами справжніх фахівців, які працюють у нас! 

Отримати детальну консультацію про розмитнення автомобіля можна у фахівців компанії за адресою с. Струмівка, вул. Рівненська, 74 або ж за номером телефону 0 800 21 20 30.

1

Читайте також: 

Коментарі
21 Серпня 2019, 23:33
Ціни космос
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024