Nestlé стартує з будівництвом нового виробництва на Волині: як це було

11 Травня 2023, 17:08
Nestlé стартує з будівництвом нового виробництва на Волині: як це було. ФОТОРЕПОРТАЖ 4600
Nestlé стартує з будівництвом нового виробництва на Волині: як це було. ФОТОРЕПОРТАЖ

Nestlé відкриває у селі Смолигів Торчинської громади нове виробництво, яке стане європейським регіональним хабом для категорії кулінарних виробів.

Дати старт новому проєкту приїхали Алессандро Дзанеллі, генеральний директор Nestlé в Україні та Південно-Східній Європі та Марко Сеттембрі, виконавчий віцепрезидент Nestlé S.A. та СЕО Nestlé Зони Європи.

На події побувала і кореспондентка Бізнес.Району.

Алессандро Дзанеллі та Марко Сеттембрі на території дистрибуційного центру Nestlé у Смолигові
Алессандро Дзанеллі та Марко Сеттембрі на території дистрибуційного центру Nestlé у Смолигові

... На території дистрибуційного центру Nestlé у Смолигові  людно. Святкова стрічка, пов’язана на двох стовпцях неподалік офісних приміщень, створює відчуття особливості моменту. До неї наближається невеличка група людей, які жваво обговорюють, чим живе компанія сьогодні, і перспективи її розвитку у майбутньому.

Імпровізована зустріч відбувається на майбутньому будівельному майданчику – неподалік приміщень дистрибуційного центру Nestlé.

Дистрибуційний центр Nestlé у селі Смолигові
Дистрибуційний центр Nestlé у селі Смолигові

Інженери демонструють майбутній план будівництва, розповідають про особливості створення виробничих приміщень, окреслюють деталі майбутнього заводу.

Зображення майбутнього виробництва
Зображення майбутнього виробництва

До гостей приєднується і Юрій Кревський – голова Торчинської ОТГ, якого запросили на офіційне відкриття, адже саме на території цієї громади й відбуватиметься будівництво.

Марко Сеттембрі та Юрій Кревський
Марко Сеттембрі та Юрій Кревський

Після демонстрації проєкту гостей запрошують офіційно розпочати будівництво, перерізавши стрічку.

Момент переізання стрічки
Момент переізання стрічки

Опісля перерізання стрічки Марко Сеттембрі ставить свій підпис на сертифікаті, у тексті якого проголошується, що компанія в його особі бере на себе зобов’язання побудувати нове виробництво.

Марко Сеттембрі підписує сертифікат
Марко Сеттембрі підписує сертифікат

«Цим підписом я підтверджую початок будівництва нового виробничого майданчика, оголошеного компанією  Nestlé у 2022 році. Разом із заводом у Торчині він стане європейським регіональним хабом для категорії кулінарних виробів. Nestlé – перша транснаціональна компанія, яка оголосила про нові інвестиції під час повномасштабної війни та зробила практичні кроки для забезпечення майбутнього розвитку України», – проголошується у тексті документу.

Алессандро Дзанеллі, Марко Сеттембрі та Юрій Кревський демонструють підписаний сертифікат
Алессандро Дзанеллі, Марко Сеттембрі та Юрій Кревський демонструють підписаний сертифікат

«Ми продовжуємо свої довгострокові інвестиції в Україну, яка завжди була важливою країною для Nestlé. Тут працюють багато фермерських господарств, які постачають дуже якісну сировину. В поєднанні з центральним положенням України це створює величезні можливості. Важливою є й унікальна експертиза наших працівників в Україні, необхідна для створення продукту найвищої якості», – сказав Марко Сеттембрі, виконавчий віцепрезидент та СЕО Nestlé в Зоні Європи.

Марко Сеттембрі розповідає про нове виробництво Nestlé
Марко Сеттембрі розповідає про нове виробництво Nestlé

За його словами, у нове виробництво інвестують 40 мільйонів швейцарських франків. На першому етапі воно забезпечить робочими місцями 300-400 людей. 

Для його будівництва запросили спеціалістів із Харкова, які уже мають відповідний досвід, адже там знаходиться фабрика вермішелі швидкого приготування «Мівіна». Також у команді проєкту – працівники зі Смолигова. 

Нагадаємо, у грудні 2022 року компанія Nestlé повідомила про рішення відкрити виробництво «Мівіни» на Волині.

По завершенню зустрічі Марко Сеттембрі також відзначив працівників підприємства Івана Малахатку та Олександра Слєпцова, які в перші дні повномасштабної війни відвантажували «Мівіну» зі складу на фабриці в Харкові для передачі на допомогу людям, які перебували в укриттях. А Олексій Коцюба отримав нагороду  за визначний особистий внесок та створення рішень щодо постачання продукції.

Спільне фото на згадку
Спільне фото на згадку

Залишаючи територію дистрибуційного центру Nestlé, ми не змогли оминути увагою секції сонячних панелей, розміщених неподалік офісних приміщень. У компанії кажуть, що їх встановили одночасно з панелями на фабриці у Торчині – наприкінці 2021 року. У проєкт загалом інвестували 320 тисяч  швейцарських франків.

Сонячні панелі Nestlé у Смолигові
Сонячні панелі Nestlé у Смолигові

Сонячні батареї мають потужність  195 кВт та генерують зелену електроенергію для потреб дистрибуційного центру. Потужності панелей вистачає для покриття потреб дистрибуційного центру на 19,9 % (за результатами 2022 року)

Завдяки цьому рішенню компанії вдалося зменшити викиди CO2 на 18,18 % або 54 тонни за 2022 рік. Кожні 33 кВт/год (kWh), згенеровані сонячними панелями, зберігають одне дерево.

Довідка

Nestlé – одна з найбільших компаній світу у сфері виробництва продуктів харчування та напоїв, яка представлена у 186 країнах. 270 тисяч співробітників працюють для досягнення спільної мети Nestlé – покращувати якість життя й сприяти здоровому майбутньому. Nestlé пропонує широкий асортимент продуктів і послуг для родин та домашніх тварин. Науково-дослідна мережа Nestlé є найбільшою у харчовій промисловості з 23 науково-дослідними центрами та 3900 вченими, що працюють у всьому світі.

Nestlé розпочала свою діяльність в Україні у 1994 році з відкриття представництва. Відтоді компанія просуває такі міжнародні бренди, як NESCAFÉ, Nesquik, Nuts, Friskies, KitKat та ін. У 1998 році Nestlé S.A. придбала контрольний пакет акцій ЗАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч», а з 2018 року володіє 100% акцій підприємства. У травні 2003 року в Києві засновано ТОВ «Нестле Україна». Наприкінці 2003 року Nestlé S.A. придбала 100% акцій підприємства «Волиньхолдінг» (ТМ «Торчин»). В 2010 році Nestlé. A. придбала ТОВ «Техноком», виробника продуктів швидкого приготування під ТМ «Мівіна». У 2012 році у Львові було створено Nestlé Business Service (NBS Europe), що є одним із п’яти сервісних центрів Nestlé у світі та надає послуги з підтримки підрозділів компанії Nestlé у більш ніж 40 країнах світу.

Бізнес Nestlé в Україні представлено такими напрямами: кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія (холодні соуси, приправи, супи, продукти швидкого приготування), дитяче та спеціальне харчування, готові сніданки, корми для домашніх тварин. А також Nestlé Professional є підрозділом, який пропонує зручні та сучасні комплексні рішення для індустрії харчування поза межами дому.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024