Пастеризоване молоко і 14 видів сирів: Шацький молокозавод тішить новинками

18 Травня 2023, 15:05
Пастеризоване молоко і 14 видів сирів: Шацький молокозавод тішить новинками Реклама 3698
Пастеризоване молоко і 14 видів сирів: Шацький молокозавод тішить новинками

Державне підприємство «Шацький молокозавод» приватизували 2 липня 1998 року. На той час це був звичайний сепараторний пункт. Сьогодні він має лінію з виробництва казеїну технічного, масла вершкового, молока згущеного, сирів. Втричі збільшили штат підприємства. Для виготовлення продукції використовується лише цільне молоко, без рослинних жирів і домішок.  Молочна продукція заводу – 100 відсотків натуральний продукт. 

Сьогодні завод виготовляє 14 видів сирів, масло та пастеризоване молоко. Молокозавод має власні торгові точки у місті Любомлі та селищі Шацьк. Продукція підприємства реалізується  також  у  супермаркетах SPAR та «Наш Край», де вона представлена в окремих холодильних вітринах. Двічі на тиждень приїжджає на підприємство по продукцію спецавтомобіль з холодильною установкою, який розвозить продукцію по супермаркетах.

Про те, чим живе Шацький молокозавод сьогодні, як розвивається і як розширяє асортимент своєї продукції  дізнавався «Бізнес.Район»

Наша справа – молоко

«Наше підприємство виготовляє натуральну молочну продукцію.  Ми як працювали так і працюємо. Допомогаємо молочними продуктами для харчування біженців. Звичайно, війна зробила свої корективи як у діяльності підприємства, так і у закупівельній спроможності споживачів», – розповідає директор заводу Михайло Поліщук. 

Директор Шацького молокозаводу Михайло Поліщук
Директор Шацького молокозаводу Михайло Поліщук

З новинок – власна ферма, пастеризоване молоко

Останнім часом спостерігається тенденція значного зменшення поголів'я корів у населення. Для того, щоб мати постійно в наявності певну кількість власної сировини, у лютому 2021 року створили фермерське господарство «Полісся-молоко». 

За цей час придбали і реконструювали корівник, машинно-тракторний парк, побудували зерносховище, паркан. Щоб полегшити працю обслуговуючого персоналу, придбали кормороздавач і облаштували доїльну залу для автоматизованого одночасного доїння 14 голів корів обладнанням «Ялинка». 

На даний час чисельність поголів'я  ВРХ перевищуює сотню, в тому числі є 63 дійних корови.   І як результат – на сьогоднішній день завод має близько однієї тонни власного молока в день. 

Окрема вітрина продукції Шацького молокозаводу у супермаркеті «Наш Край»
Окрема вітрина продукції Шацького молокозаводу у супермаркеті «Наш Край»

«Ферма знаходиться недалеко від Шацького молокозаводу.  Працюємо уже два роки. Маємо власне натуральне фермерське молоко. Пастеризоване молоко з фермерського господарства «Полісся-молоко» постачається у навчальні і дошкільні заклади Шацької ОТГ», – каже директор.

Сир «Халумі» з прянощами і «Лабне» для гурманів

«Виготовляємо сир «Халумі» звичайний, а також з базиліком, сушеними помідорами, різними прянощами. Також «Качотту», «Качотту» з прянощами, «Моцареллу», «Гауду».  «Халумі» можна смажити на грилі. Він дуже подобається молоді. З новинок маємо ще так званий маринований сир – «Лабне», – каже директор. 

Традиційно користуються попитом вже кілька років поспіль сири «Адигейський», «Бринза»», «Чечіль», «Сулугуні».  Ці сири смакують  як до салатів, чаю-кави, так і до пива.

Практично все, що виробляють на підприємстві, збувають через власні торгові точки, та мережу супермаркетів.  Продукцію Шацького молокозаводу дуже полюбляють споживачі не лише Волинської, а і Львівської, Рівненської, Київської,  Харківської  і інших областей України. 

«Наша продукція 100 відсотків натуральний  продукт! Купляйте, смакуйте і будьте здорові!», – кажуть на виробництві.

Сир Халумі
Сир Халумі

Сир Гауда
Сир Гауда

Сир Чечіль
Сир Чечіль

Сир Качотта
Сир Качотта

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024