Найновіше житло у Луцьку: скільки коштують та чи користуються попитом квартири в новобудовах

24 Липня 2023, 17:00
Покупка квартири 6170
Покупка квартири

Нині попит на купівлю нерухомості на Волині доволі високий. Регіон вважають відносно спокійним у контексті воєнних дій, проте це не стало причиною для значного здорожчання житла.

Бізнес.Район дослідив пропозицію найновішого житла у Луцьку – квартир у будинках, які ще на стадії будівництва. Також ми поцікавилися, як змінилася поведінка покупців на ринку нерухомості.

Керівник напрямку житлової нерухомості в компанії «Атланта Нерухомість» Роман Вольчинський розповідає, що останнє півріччя 2023 року є досить продуктивним в плані купівлі-продажу нерухомості, і ці процеси не змінилися з початком війни. Динаміка позитивна, люди купують на виплату, в кредит, або за повну оплату. Великою популярністю користується іпотека «єОселя».

«Зараз більший запит на квартири чи вторинного, чи первинного типу, але люди хочуть «зайти з тапочками та жити», тобто обирають готові під ключ квартири, з ремонтом, з технікою та мебелями», – ділиться Роман Вольчинський.

Експерт каже, що багато забудовників зупинили свою діяльність і в ковідний, і в воєнний період, але є й такі, що навпаки саме тоді розпочали свою активність.

Роман Вольчинський зазначає, що у Луцьку найбільшою популярністю користуються однокімнатні та двокімнатні квартири. Як правило, великогабаритні квартири не мають попиту: в старому фонді – це висока комунальна плата, а в новому – велике навантаження, щоб зробити ремонт. Зазвичай покупці надають перевагу таунхаусам, дуплексам чи будинкам.

Найбільш привабливими районами експерт називає 55-тий район, район Там-Таму, 33-тій по Молоді та Відродження, Соборності. Каже, що там гарно продаються як новобудови, так і вторинне житло.

«Кожен вибирає зручний район для себе. Для приїжджих Луцьк – маленьке компактне містечко, тому великої різниці немає, обирають собі до смаку та ціною. Велике майбутнє за новими комплексами, які будуть збудовані за межами та в межах міста з розвинутою інфраструктурою: садочками, торговими центрами та стоянками», – коментує  Роман Вольчинський

Експерт відзначає, що є два види покупців, що цікавляться новобудовами: одні інвестують в житло, що ще будується, обираючи перевірених забудовників, щоб в подальшому його перепродати; інші ж вносять безвідсоткову розстрочку забудовнику з метою отримати житло для себе. Каже, що за це півріччя продажі новобудов на досить хорошому рівні.

Ціна квадратного метра у новобудовах коливається від 26 до 37 тисяч гривень. У середньому можна придбати метр квадратний за 30 тисяч гривень, в залежності від забудовника та локації. Дешевшими є більші площі, які беруть при повній оплаті.

«Рекомендую не боятися звертатися до професійних рієлторів, щоб підібрати зручний варіант», – додає Роман Вольчинський.

Журналісти видання Бізнес.Район провели вибірку серед забудовників у Луцьку, ЖК яких ще будуються і продають житлову площу, та дізналися точку відліку ціни за квадратний метр.

Луцьксантехмонтаж №536

У Луцьку є два ЖК, що перебувають на стадії будівництва:

  • ЖК Прем’єр, вул. Шкільна, 4, Луцьк
  • ЖК Green Street, вул. Рівненська, 119, Струмівка

У компанії кажуть, що ціна квадратного метра – 30 тисяч гривень, не залежно від того чи це однокімнатна, чи трикімнатна квартира. У ЖК Green Street здача квартир розрахована до кінця цього року. Мінімальна площа однокімнатної квартири на вулиці Шкільній – 44 квадратних метри, а на Рівненській – 42 квадратних метри.

«У ЖК Прем’єр продали вже близько 25% житла, а в ЖК Green Street – 50%», – діляться у забудовника.

ІНВЕСТОР

У Луцьку мають два ЖК, що будуються:

  • ЖК Супернова, вул. Цегельна, 28, р‑н Красне, Луцьк

  • ЖК Амстердам, вул. Паркова, 72, Луцьк

У компанії розповіли, що ціна за квадратний метр стандартна – від 30 000 гривень за м² – і на неї не впливає кількість кімнат чи поверх приміщення.

Єврохолдінг

Зараз будуються:

  • ЖК Dream Town, від 31 150 гривень за м² вул. Привокзальна, 12, р‑н Центр, Луцьк

  • ЖК U Home, від 29 450 гривень за м², вул. Левадна, 1, Луцьк

  • ЖК Kyiv Sky, від 30 950 гривень за м², вул. Рівненська, 4, р‑н Центр, Луцьк

У компанії кажуть, що у цих ЖК є квартири, які уже здають в оренду, а також ті, що в процесі будівництва, яке планують завершити до кінця цього року.

«Найбюджетніший варіант, який можемо запропонувати – смартквартира у ЖК Dream Town площею 34 квадратних метра. Загалом середня ціна за метр квадратний – від 32 тисяч гривень», – повідомляють у компанії.

Алкан

У Луцьку забудовник завершує ЖК Green Estate по вулиці Олекси Ошуркевича (Коцьки), 1а, район Гнідави.

У компанії розповідають, що закінчити будівництво планують уже в жовтні цього року, зараз там проводять ремонтні роботи. Повідомили, що 30% площ уже продали.

«Коли продається квартира, то чим більша вона – тим менша ціна за квадратний метр. Таким чином найдешевшою за площею є трьохкімнатна квартира, де метр квадратний коштує 26 600 гривень, але в загальному, відповідно, вона виходить найдорожчою. Найдешевша квартира оцінюється близько 30 тисяч доларів», – коментують у забудовника.

Альфа Development

  • ЖК Family, що по вулиці Івана Богуна, 1, у Луцьку, ще у процесі. 

Будівництво планують у три черги, зараз триває перша, що має завершитися у другому кварталі 2024 року. 70% площ уже придбали.

«У ЖК мінімальна площа однокімнатних квартир – від 40 квадратних метрів, а максимальна – 64 метри квадратних. Ціна на однокімнатні – 32 тисячі гривень при умові повної оплати. Може бути розтермінування на 12 місяців з першим внеском від 50%», – коментують у компанії.

Будівельна компанія SVAYA Луцьк

У цього забудовника два ЖК на стадії будівництва:

  • ЖК Сімейна Фортеця. Haute Couture, Струмівка.
  • ЖК Сімейна фортеця. Гордість, вул. Костя Шишка, 1, Струмівка.

Збудували поки що по два будинки. Кількість квартир у цих комплексах обмежена, наприклад, у Haute Couture залишилися пропозиції дворівневих квартир, а однокімнатні уже продані.

«В «Гордості» найдешевша пропозиція – по 800 доларів за метр квадратний, а в «Haute Couture» – 900 доларів дворівневі квартири та 960 доларів – однорівневі, це житло преміумкласу», – коментують ситуацію для Бізнес.Району.

Будівельна компанія Continuum Development

Пропонують два ЖК, які ще в стані будівництва:

  • ЖК StyleUP, вул. Миру, 7, Липини
  • КМ Octava, вул. Сагайдачного, 9, Липини

Розповідають, що середня ціна квадратного метра – одна тисяча доларів. Найбюджетнішим варіантом може бути квартира за площею 40 квадратних метрів. Кажуть, вільні квартири на вибір ще є.

Будівельна компанія ТОВ Голдіс Буд

У Луцьку від компанії на стадії будівництва перебуває ЖК Атлант по вулиці Рівненська, 25.

Кажуть, що ціна за квадратний метр стандартна – 26 тисяч гривень.

Вільні квартири є ще у 13 секції, здача якої буде у другому кварталі 2024 року, де лишилося три однокімнатні квартири на 12 поверсі, та дві однокімнатні на 11 поверсі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024