У мережі поширюють фейк про «заразну» курятину волинського виробника

15 Серпня 2019, 16:07
На виробництві Епікуру 5686
На виробництві Епікуру

В інтернет-виданнях з’явилася новина, що у м’ясі бренду «Епікур» виявили сальмонелу відразу після того, як компанія підписала вигідний контракт з національним ритейлером.

Як доказ у публікаціях наводять документ, який схожий на фальшивку, оскільки не містить повних ревізитів. До того ж інформація у тексті не збалансована коментарями, а сам сайт-першоджерело виглядає як одноденка. Бізнес.Район звернувся за офіційними коментарями до предстваників Володимир-Волинської птахофабрики, яка надала скан-копії експертних висновків Держспоживслужби за ті ж самі числа, також коментарі. 

Подаємо позицію компанії без змін, 

«Недобросовісні конкуренти бренду «Епікур» вирішили оригінально привітати підприємство із укладанням договору співпраці із мережею супермаркетів АТБ. Пізно ввечері на різноманітних ресурсах з’явилася інформація, що ніби провели експертизу та виявили небезпечні збудники у продукції.

Перше, на що мають звернути увагу читачі, що на фотографії  експертизи відсутня печатка та підпис, інформація хто проводив дослідження, в якій установі чи лабораторії. Тим самим роблячи так званий доказ – легким завданням для кожного, хто має комп’ютер та звичайні програми графічних редакторів. З такими «доказами» кожен бренд міг стати ціллю подібних фейкових атак.

Крім того, в таких новинах про бренд Епікур, за дивним збігом обставин, йде мова, що інші виробники не гірші за якістю, та їх курятина теж не містить антибіотиків, проте замовчується, що вони їх використовують.

«Це явно фейк, і прикро, що конкуренти вдаються до таких маніпуляцій, замість того, щоб ставати кращими. Зі своєї сторони, ми готові відправити нашу курочку на усі експертизи в сертифіковані державні лабораторії. Ми повністю впевнені в якості та користі нашої продукції», – наголосила Аліна Сич, генеральна директорка птахофабрики.

Нагадаємо, що курятина бренду «Епікур» вирощується без антибіотиків на всіх етапах. За останні кілька років посіла одне з провідних місць на ринку курятини.  Протягом останніх місяців активно збільшує дистриб’юторську мережу та укладає договори із найкращими мережами  супермаркетів країни».

Повідомлення на невідомому інтернет-ресурсі з фальшивими документами про експертизу
Повідомлення на невідомому інтернет-ресурсі з фальшивими документами про експертизу

Читайте також:  Не всі кури одної натури: як і чому волинські птахівники відмовилися від антибіотиків. ФОТО

Так виглядає справжній експертний висновок державного зразка
Так виглядає справжній експертний висновок державного зразка

Експертиза курятини, яку досліджували на птахофабриці не містила бактерій сальмонели
Експертиза курятини, яку досліджували на птахофабриці не містила бактерій сальмонели

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024