На Волині вивели з тіні майже дві тисячі працівників

27 Січня 2020, 12:55
1047

Протягом 2019 року, завдяки детінізації ринку праці, на Волині легалізовували трудові відносини 1920 найманих осіб.

900 волинян отримали офіційне робоче місце завдяки роботі комісій та робочих груп з питань легалізації праці, які проводили рейди місцями здійснення підприємницької діяльності. Ще 1020 громадян офіційно оформили свої відносини з працедавцями в результаті   проведеної ДПС контрольно-перевірочної роботи. Про це пвідомляють у ГУ ДПС у Волинській області.

Оскільки легалізовані наймані працівники отримують офіційну зарплату, то можуть розраховувати на соціальні виплати від держави у разі втрати працездатності та відповідне пенсійне забезпечення в майбутньому.  

«Дотримання вимог закону щодо обов’язкового оформлення найманих працівників роботодавцями – головна умова, що дозволяє кожному отримувати соціальні виплати у разі настання страхового випадку. Тому кожен працівник повинен бути особисто зацікавлений у тому, щоб працювати легально. Не менш важливо, що спільна відповідальна позиція роботодавця та його найманих працівників впливає на стан податкових надходжень та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», - наголосив виконуючий обов'язки начальника Головного управління ДПС у Волинській області  Олег Гирикович.

Посадовець підкреслив, що, окрім легалізації найманих працівників, фахівці податкової служби забезпечили державну реєстрацію 193 підприємців.

«Загалом фінансовий ефект нашої роботи у напрямку детінізації ринку праці і підприємництва у минулому році  – майже 1,6 мільйона гривень додаткових надходжень ПДФО і майже 1,9 мільйона гривень сплати єдиного внеску щомісячно. Окрім того, вже з легальних доходів офіційно працевлаштованих волинян щомісячно сплачується понад 132 тисячі військового збору. А це означає, що фінансово підтримуючи державу сумлінною сплатою податків сьогодні, легалізовані наймані працівники отримають передбачені державою соціальні гарантії в майбутньому», - підсумував Олег Гирикович.

Читайте також: На Волині оголосили конкурс для активних громад у сфері е-врядування та е-демократії

Шукають емоційно стабільного керівника апарату Волинської ОДА

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024