Уряд розподілив державну підтримку аграріїв на 2020 рік

19 Лютого 2020, 17:51
916

Визначили вісім основних напрямків, куди у 2020 році спрямують чотири мільярди гривень державної підтримки за програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників».

Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА. 

«Чотири мільярди гривень державної підтримки сільгоспвиробників у 2020 році будуть спрямовані у ті напрямки, які є найбільш актуальними для сільгоспвиробників – здешевлення кредитів, компенсацію вартості купівлі сільгосптехніки українського виробництва та інші. Пізніше плануємо додати здешевлення кредитів для купівлі землі сільгосппризначення, але для цього Верховна Рада має підтримати відповідний законопроект», – коментує рішення Уряду Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

«Прийняття постанови офіційно затверджує напрями підтримки аграріїв у 2020 році. Після завершення консультацій з профільними асоціаціями ми виокремили ті напрями, які, з одного боку, є актуальними та економічно-ефективними для аграрної галузі, а з іншого – відповідають запитам самих сільгоспвиробників», – прокоментував рішення Уряду заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Постанова, зокрема, передбачає:

  • державну підтримку розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції;
  • фінансову підтримку розвитку фермерських господарств;
  • часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва;
  • фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів;
  • фінансову підтримку розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства;
  • надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб - членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Визначення скільки коштів на який напрям піде з передбачених чотири мільярди відбудеться відповідно до внутрішнього наказу Мінекономіки.

Читайте також: Волинські роботодавці отримуватимуть попереджувальні листи за неповну плату працівникам

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024