Волиняни задекларували 65 мільйонів гривень доходів

20 Лютого 2020, 11:09
821

До державних податкових інспекцій Волині вже подали 642 декларації від громадян про отримані у 2019 році доходи.

Волиняни відзвітували про 65 мільйонів гривень доходів за минулий рік. Про це інформує управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС у Волинській області.

Відповідно, до бюджету надійде 2,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 0,4 мільйона гривень військового збору.

Незмінно найчастіше волиняни декларують доходи від успадкованого майно, продажу рухомого майна, дохід від надання майна в оренду, а також подають річну податкову декларацію про доходи з тим, щоб скористатися правом на податкову знижку.  

 «Виконати конституційний обов’язок і подати річну податкову декларацію можна особисто, або уповноваженою особою, а також поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше, ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації. Тобто, найбільш зручний спосіб подання декларації кожен обирає особисто. Ми декларантам також  пропонуємо цього року більш активно користуватися сучасним і зручним Електронним кабінетом», – зазначив виконуючи обов'язки начальника Головного управління ДПС у Волинській області Олег Гирикович.

Посадовець підкреслив, що електронний сервіс в «Електронному кабінеті» дозволяє сформувати декларацію з частково заповненими даними на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого і рухомого майна.

«Отож, якщо Ви прагнете скоротити час і витрати на подання звітності, мінімізувати помилки при заповненні декларації, Електронний кабінет – найкращий помічник», – радять в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Довідково: з графіком роботи Центрів обслуговування платників можна ознайомитися на субсайті територіальних органів ДПС у Волинській області за адресою vl.tax.gov.ua. До послуг кожного декларанта – тематичний банер «Деклараційна кампанія 2020», у якому містяться інформаційно-роз’яснювальні матеріали щодо особливостей подання декларації про доходи.

Читайте також:  Волинські роботодавці отримуватимуть попереджувальні листи за неповну плату працівникам

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024